Hlavní obsah

Animovaný film Michaely Pavlátové soutěží v Soulu

Novinky, Alex Švamberk (Soul)
Soul

Krátký film Michaely Pavlátové Tramvaj soutěží na 17. ročníku festivalu animovaného filmu v jihokorejské metropoli Soulu SICAF 2013, který začal ve středu a potrvá do neděle. Je jedním z 34 krátkometrážních animovaných filmů v hlavní soutěži.

Foto: Kateřina Farná, Právo

Michaela Pavlátová

Článek

Sedmnáctý soulský mezinárodní festival kreslených a animovaných filmů zahájil ve středu večer nový celovečerní loutkový snímek Věrozvěst režiséra Fernanda Cortiza. Expresionistický film má temné a pochmurné ladění.

V hlavní soutěži krátkometrážních snímků se dále objevuje mezinárodní film čínské režisérky Hefang Wei Hostina pro konkubínu, francouzský snímek o životě známé kurtizány Kiki z Montparnassu či polský film Ziegenort režiséra Tomasze Popakula o dospívání outsidera, napůl mladíka, napůl ryby, v době po rozpadu komunismu, který vyhrál na Anifilmu Visegrádské animační fórum.

Pozornost také vzbudil jihokorejský studentský film Haegeumi, zpracovávající příběh ženy ze Severní Koreje, která skončila v severokorejském lágru, když se jí kamarádka svěřila, že je milenkou Kim Čong-ila. Žena se po propuštění dostala do Jižní Koreje.

Pavlátová však není jediným zástupcem, na výběru studentských filmů se podílel za Asociaci animovaného filmu Michal Procházka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám