Hlavní obsah

Zlínský filmový festival se posune, nově bude i o víkendu

Zlín

Pořadatelé zlínského filmového festivalu pro děti a mládež pro příští ročníky mírně posunuli tradiční termín festivalu. Mezinárodní akce se vždy koná na přelomu května a června. Zatímco dosud bylo hlavní dění soustředěno od pondělí do pátku, nově to bude i o víkendu, sdělil mluvčí festivalu Martin Pášma. Festival se bude příští rok konat již 54. rokem, uskuteční se od pátku 30. května do středy 4. června.

Foto: zlinfest.cz

Stránky zlínského filmového festivalu

Článek

"Jednoznačně je to vstřícný krok vůči rodinám, které mohly doposud pospolu užívat festivalu jen v odpoledních či spíše podvečerních hodinách. Právě jim chceme darovat dva bohaté festivalové víkendové dny. Rovněž se domníváme, že o víkendu přiláká festival daleko více návštěvníků z jiných krajů či dokonce ze zahraničí," uvedl jednatel pořádající společnosti FILMFEST Stanislav Zacha.

Festival se bude v roce 2014 věnovat polské kinematografii, letošní ročník patřil dánskému filmu.

Festival letos navštívilo asi 95 000 lidí. Nabídl ve 354 projekcích 299 filmů z 53 zemí, z toho šest jich bylo uvedeno ve světové premiéře, 25 v mezinárodní premiéře. Celkem 160 filmů bylo v České republice uvedeno poprvé. Na festival se akreditovalo 1820 hostů z celého světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám