Hlavní obsah

Když věříte, že vaše hudba je vzácná, lidé ji ocení, říká Woodkid

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský hudebník a filmař Woodkid navštívil v pátek festival Colours od Ostrava a mluvil o svých dojmech z živého zpívání i studiové práce. Domnívá se, že umělec musí dávat najevo, jak je pro něj hudba vzácná.

Foto: Colours.cz

Francouzský audiovizuální umělec Woodkid

Článek

„Když vydáte 3 singly měsíčně, lidi si toho neváží. Lidé nejsou hloupí,“ uvedl Woodkid, který dělal videoklipy například pro Mobyho, Katy Perry, Taylor Swift nebo Lanu Del Rey. Teprve později se začal prosazovat i jako hudebník a nakonec začal naživo zpívat na koncertech a festivalech.

„Reakce na mou hudbu jsou všude stejné, myslel jsem, že budu mít úspěch hlavně ve Francii, ale ohlasy jsou úplně stejné všude. Úspěch přišel i Velké Británii a na to jsem mimořádně hrdý. Východní Evropa mi přijde zvláštní, protože se mi zdá, že lidem na hudbě záleží, chtějí vědět, co se děje ve světě, zatímco jinde jsou líní, třeba v USA a Velké Británii,“ řekl.

„Vyrůstal jsem na tom, co poslouchali moji rodiče, Beatles, Vivaldi. Pak devadesátá léta a to, co běželo na MTV, Spice Girls, Ace of Base, také Rufus Wainwright,“ jmenuje své hudební idoly a dodává, že české skupiny vůbec nezná.

Woodkid za začátku neuvažoval o tom, že by se stal zpěvákem. „Byl to experiment, nevěděl jsem, kam to směřuje. Vystupovat před tolika lidmi je zvláštní a jsem šťastný, že něco tak experimentálního proniklo do mainstreamu,“ pochvaluje si.

„Živé vystupování se nedá ničím nahradit, kdyby to šlo, nekoncertoval bych,“ dodal. Přesto se však chce vrátit k režírování a jasně deklaruje, že film je jeho prioritou.

Reklama

Výběr článků

Načítám