Hlavní obsah

Film o Jobsovi přijde v srpnu, recenze ho nechválí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Životopisný film Jobs o technologickém vizionáři Stevu Jobsovi přijde 18. srpna do českých kin. Natočil ho Joshua Michael Stern a hlavní roli hraje Ashton Kutcher, který to od amerických kritiků pěkně „slíznul“.

Jobs - trailer

 
Článek

Režisér Joshua Michael Stern si Kutchera vybral evidentně proto, že je mladému Jobsovi neuvěřitelně podobný. Musel točit velmi rychle, protože se chystalo několik podobných projektů, a podařilo se mu předhonit mnohem větší a dražší film společnosti Sony. Ta koupila práva na autorizovanou biografii Steva Jobse od Waltera Isaacsona, která vyšla v říjnu 2011. Stern si nechal napsat scénář od Matta Whiteleyho a žádnou autorizovanou knížku nepotřeboval.

Ashton Kutcher býval považován spíše za komediálního či romantického herce a v recenzích to pro něj nevypadá moc dobře. Například Daily Telegraph psal, že film působí zmateně, scénář je epizodický a povrchní.

Rozhodnutí režiséra Joshuy Michaela Sterna obsadit do hlavní role Ashtona Kutchera považuje za katastrofální: „Omezenost jeho schopností seriózně hrát se zde plně projevila. Jeho dikce je nekoherentní. Neobratně přehrává každou emoci, o níž si myslí, že by ji postava měla cítit.”

Foto: Reuters

Mladý Steve Jobs (vpravo) si nechává narůst vousy jako Wozniak.

Hollywood Reporter se domnívá, že „Kutcher docela věrohodně vystihnul některé manýry a dobře imituje Jobsův styl mluvení”. Jako celek prý film není špička, ale je  „obstojně zábavný”.

List Variety psal, že film přímo ztělesňuje typ nemastného neslaného tvůrčího myšlení, kterým by Jobs opovrhoval. Kutcherův herecký výkon také nepovažuje za zrovna dokonalý.

Reklama

Výběr článků

Načítám