Hlavní obsah

Kulturní televize ČT art přinese koncerty i debaty s Rejžkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový program ČT art představili zástupci České televize ve středu v Praze. Má začít vysílat 31. srpna ve 20.00 a přinese řadu novinek.

Foto: Česká televize

Logo ČT art

Článek

„Projekt je reálnou kombinací původní tvorby, akvizice (koupě ze zahraničí) a toho nejlepšího, co nabízí archív,“ řekl ve středu výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

Pořady by měly jít hlouběji než povrchní zpravodajství. „Nehodláme jen informovat, budeme přinášet otázky, ČT art určitě znamená i posílení hudby a kvalitních filmů,“ dodal Motl, podle nějž by měla nová původní tvorba tvořit 45 % programu.

Na otázku, zda je vhodné vysílat až po osmé hodině večer, odpověděl, že v dlouhodobém výhledu by chtěli vysílat celý den, zatím tomu ovšem brání technické podmínky.

Jeho kolega Petr Vizina upřesnil, že kulturní redakce ČT se v Praze kvůli ČT art jen nepatrně rozšíří, hodně práce totiž udělají redaktoři v regionech.

Návrat katů?

Novinkou je třeba kritická talk-show Artefakta, kde bude jedním z moderátorů i Jan Rejžek. Příznivci kultovní Katovny, pořadu, který kdysi vyvolal slavnou sérii parodií, si tedy přijdou na své.

Program budou dále tvořit rozšířené kulturní zpravodajství, záznamy divadelních představení či koncertů a spousta artových filmů pro náročného diváka – dokumenty o kulturních osobnostech, hrané filmy v originálním znění, krátké filmy. Své místo bude mít i literatura, například v pravidelném pořadu U zavěšené knihy.

Reklama

Výběr článků

Načítám