Hlavní obsah

Na Colours of Ostrava použili ocelovou konstrukci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě začala stavba hlavní scény blížícího se festivalu Colours of Ostrava. Bude větší a poprvé v Česku postavená z bezpečnější ocelové konstrukce. Dosud se používaly konstrukce z hliníkových slitin. Sdělil to mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sigur Rós budou patřit k hlavním hvězdám festivalu.

Článek

Technika už v kamiónech dorazila před víkendem. V sobotu se auta vykládala a kompletovaly se základy scény a střecha. Dnes se ocelová střecha začala zvedat.

„Vůbec poprvé festival použil pro hlavní scénu ocelovou konstrukci, což je unikát nejen u Colours of Ostrava, ale i v rámci tuzemských festivalů. Scéna je široká 42 metrů a vysoká téměř 20 metrů. Díky oceli je mnohem odolnější vůči počasí, bezpečnější a bude osazena silnějším a kvalitnějším zvukovým systémem,“ řekl Sedlák.

Festival se uskuteční od 18. do 21. července a na 12 scénách bude připraveno přes 200 programových bodů.

K hlavním hvězdám festivalu letos patří islandští Sigur Rós, britští Jamie Cullum a The xx, švédští The Knife či Asaf Avidan z Izraele. Z domácích interpretů se představí třeba Tata Bojs, Pražský výběr či Wanastowi Vjecy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám