Hlavní obsah

Do Vizovic zavítali rockeři i kovbojové

Právo, Jiří Štraub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplota tak akorát, občasný déšť, kolem dvaceti tisíc lidí, vlídná atmosféra a všudypřítomná láska k tvrdé hudbě. To byl první den festivalu Masters Of Rock.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Hlavní hvězdou čtvrtečního Masters Of Rock byli Accept. Na snímku zpěvák Mark Tornillo.

Článek

Ve Vizovicích se rockoví, metaloví a punkoví nadšenci scházeli i několik dní předem. Chtěli se rozehřát na čtyřdenní jízdu, která vypukla ve čtvrtek ráno. Od zahájení se do areálu hrnuly davy lidí. Dlouhé vlasy, černá trička s logy a motivy nejrůznějších kapel, grilované maso, pochoutky, stánky s metalovým a rockovým oblečením a další pomohly vytvořit tu správnou atmosféru, jež k festivalu patří. Stejně jako to, kvůli čemu sem všichni přišli – hudba. Ta se po areálu linula ze všech možných koutů, ať už reprodukovaná, nebo živě hraná.

Nejhlasitějším zdrojem tohoto potěšení je hlavní Ronnie James Dio stage. Ráno na ní akci otvírali čeští folkrockeři Fleret. Přes den zde zahráli kupříkladu němečtí speed metalisté Primal Fear nebo extravagantní Leningrad Cowboys.

V noci se pak na hlavním pódiu představila jedna z hlavních hvězd letošního ročníku, německá legenda Accept.

Koho program hlavní scény nezaujal, měl možnost zavítat na B stage. Zde se vyskytovala převážně tuzemská uskupení. I ta, jež teprve vystrkují růžky z klubové scény.

K žádnému vážnějšímu incidentu zatím nedošlo. Návštěvníci jsou většinou přátelští hudební nadšenci, kteří si přišli vychutnat silnou atmosféru. Takovou, jakou je Masters Of Rock proslulý. Jediné, co místy kazilo celkový dojem, byl občasný déšť. Ani jím se však návštěvníci nenechali otrávit. Ať už vytáhli pláštěnky, deštníky, schovali se do stánků, nebo tančili mezi kapkami. Ve vzduchu bylo cítit očekávání příštích dnů, kdy nastane hlavní proud festivalu a kdy se představí legendy Devin Townsend nebo očekávaná Avantasia.

Reklama

Výběr článků

Načítám