Hlavní obsah

Nové knihy: Cha Ťin, Sýkora, Ahernová, Gray

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní novinky nabízejí román čínského autora Cha Ťina, žijícího v USA, o válečných zločinech starých víc než sedmdesát let. Michal Sýkora uvádí detektivní příběh, stejně jako soubor povídek dalších českých autorů. Stopy detektivního pátrání nese i próza irské autorky Cecelie Ahernové. Nad smyslem života se zamýšlí anglický filozof John Gray. Nádavkem dva komiksové, dnes už klasické příběhy: Darebáka a Batmana.

Článek

Cha Ťin:

Rekviem za Nanking

Foto: Euromedia Group

Literární zpracování válečných zločinů na přelomu let 1937/1938, kdy během 2. čínsko-japonské války dobyla japonská armáda Nanking a následovalo bezprecedentní hromadné vraždění mužů a znásilňování žen. Odhad počtu obětí dosahuje čtyř set tisíc…

Euromedia Group k.s. – Odeon, přeložil a doslov Jaroslav Šenkyřík, 352 stran, 349 Kč

Michal Sýkora:

Modré stíny

Foto: Host

Jednoho listopadového rána uklízečka nalezne docenta Ondřeje Chalupu zastřeleného v jeho pracovně. Souvisí vražda s jeho dlouhodobou snahou o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy?

Host, 437 stran, 299 Kč, e-kniha 169 Kč

Kolektiv autorů:

Podivné vraždění

Foto: Mladá fronta

Napínavé detektivní příběhy deseti známých českých autorů – Hedy Bartíkové, Adama Borka, Věnceslavy Dezortové, Lubora Falteiska, Ladislava Mušky, Martina Petišky, Ladislava Šobíška, Viktorína Šulce, Jana J. Vaňka a Andrey Vernerové – odhalují nejrůznější podoby zla kolem nás.

Mladá fronta, 224 stran, 199 Kč

Cecelia Ahernová:

Sto jmen

Foto: BB art

Novinářka Kitty Loganová se ujímá tajuplného dědictví – jediného listu papíru se seznamem stovky lidí, který je klíčem k nevšednímu příběh. O jaké lidi jde a jaké tajemství je spojuje? Zároveň s tím, jak pátrá po jejich totožnosti a osudech, poznává i sama sebe.

BB art, přeložili Ludmila a Tomáš Havlíkovi, 328 stran, 299 Kč

John Gray:

Komise pro nesmrtelnost

Foto: Argo a Dokořán

Otázka smrti stála odedávna ve středu lidského zájmu. Ve své knize předkládá filozof brilantní, byť poněkud děsivý popis snahy dosáhnout nesmrtelnosti pomocí vědy a pokládá zásadní otázku, zda a jak takové úsilí ohrožuje samotnou podstatu člověka.

Argo a Dokořán, přeložila Petra Pachlová, 232 stran, 298 Kč

Frank Miller, Simon Bisley:

Darebák

Foto: Comics Centrum

Komiksový Darebák původně vycházel na pokračování v britském magazínu Gentlemen‘s Quarterly. Nyní ho najdete v podobě, v jaké ho jeho tvůrci původně zamýšleli. Toto vydání obsahuje novou obálku, galerii skic, původní obálku i novou kresbu od Franka Millera.

Comics Centrum, přeložili Václav Dort, Martin Trojan, 48 stran, 549 Kč

David Finch, Richard Friend, Paul Jenkins:

Batman: Temný rytíř 1: Temné časy

Foto: BB art

Do žil chovanců Arkhamovy léčebny se dostalo cosi neblahého. To cosi je obdařilo silou natolik démonickou, že se jim podařilo dostat z přísně střeženého oddělení léčebny a vyrazit do gothamských ulic. Temný rytíř musí udělat vše, aby ve městě nastolil pořádek a odhalil pachatele, který je za vzniklou spoušť zodpovědný.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 208 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám