Hlavní obsah

Rock for People se proměnil v Gott for People

Právo, ČTK, Jaroslav Špulák
Aktualizováno

Zpěvák Karel Gott dorazil ve čtvrtek v podvečer na festival Rock for People, který se koná v Hradci Králové. Vystoupil krátce po dvacáté hodině a jeho hodinové vystoupení ocenilo publikum v zaplněném velkém stanu a okolních prostorách mocným aplausem.

Koncert Karla Gotta na festivalu Rock for PeopleVideo: ČTK

 
Článek

Gott přilákal asi 12 tisíc fanoušků různého věku, kteří ještě před jeho vystoupením vytvořili téměř fotbalovou atmosféru. Z davu se ozývalo skandování „Už je to tady!”, a „My chceme Gotta!”

Foto: David Taneček, ČTK

Karel Gott na Rock for Peope

Svůj koncert za doprovodu Boom Bandu Gott zahájil písní Noční král (I Drove All Night) a během vystoupení nevynechal ani staré hity jako Trezor či Stokrát chválím čas. Pod pódiem jej podporovali fanoušci s pivními kelímky s jeho portrétem.

"Jestli jsem něco opravdu nečekal, tak to bylo takové přijetí," řekl Gott.

Foto: David Taneček, ČTK

Karel Gott na Rock for People

"Šetřete si síly, já mám dnes výborné přídavky," žertoval s publikem, které si s ním bouřlivě notovalo při písních jako Lady Carneval či Včelka Mája.

Foto: David Taneček, ČTK

Karel Gott na Rock for People

"Už čtvrt hodiny před začátkem koncertu ze mě při skandování 'Karel, Karel!' spadla obava, že tady může být publikum, které zrovna nemiluje Karla Gotta nebo mohou být z tolika hudby unavení. Ale bylo to něco takového, jako když se zpěvákovi zdá ten nejlepší sen," řekl ČTK Gott po koncertu.

Foto: NetReporters.org

Karel Gott s pořadateli festivalu Petrem Fořtem a Oldřichem Bajerem.

Gott: Byl jsem lehce nervózní

Ještě před ním si Gott prohlédl zákulisí celé akce a potom spolu s pořadateli i Staropramen Stage, kde se koncert odehrával. Poté se vypravil na obchůzku Festivalparku, kde se Rock for People koná. Cestou jej zastavovali návštěvníci akce, diskutovali s ním, fotografovali se s ním a kladli mu různé otázky.

„Byl jsem před vystoupením lehce nervózní, protože jsem nevěděl, co od koncertu na tak velkém festivalu u nás mohu čekat,“ řekl Gott Právu při prohlídce Festivalparku. „V Německu a Rakousku jsem na festivalech vystupoval, ale u nás ne. Rozhodl jsem se tedy vypravit mezi návštěvníky, abych nasál atmosféru.“

Rock for People ve čtvrtek večer pokračoval koncerty skupin Queens Of The Stone Age, Klaxons a dalšími. V pátek vystoupí Kabát s big bandem, Tomáš Klus, Pražský výběr nebo Kryštof. Na místě je přes dvacet tisíc diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám