Hlavní obsah

Depardieu bude hrát v nové komedii u příležitosti her v Soči

Francouzský herec Gérard Depardieu, který nedávno získal ruské občanství, bude hrát hlavní roli v komedii, jež bude mít premiéru příští rok během zimních olympijských her v Soči. Jak uvedla agentura Ria Novosti, snímek nese zatím pracovní název Sporty bez hranic.

Foto: Rasul Yarichev, Reuters

Gerard Depardieu v Čečensku

Článek

Depardieu si ve filmu zahraje hlavního trenéra ruských lyžařů, který podnikne kontroverzní krok, vyhodí všechny ruské trenéry a členy doprovodného týmu a místo nich si najme poněkud výstřední Rakušany. Režiséry filmu jsou Rakušan Otto Retzer a Rus Alexander Lomakin a rozpočet na komedii byl předběžně stanoven na tři milióny eur (77 miliónů korun).

Depardieu získal ruský pas v lednu osobně od prezidenta Vladimira Putina poté, co se ve Francii dostal do sporu s nejvyššími vládními představiteli kvůli vysokému zdaňování bohatých Francouzů. V Rusku je čtyřiašedesátiletý herec velkou celebritou. Nedávno oznámil, že začal v čečenské metropoli Grozném natáčet nový film ve francouzsko-britsko-ruské koprodukci. V thrilleru s názvem Tyrkys ztvární hlavního hrdinu, čečenského muže pronásledujícího vraha svého syna. Jeho partnerkou v hlavní ženské roli bude sedmačtyřicetiletá britská herečka Elizabeth Hurleyová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám