Hlavní obsah

Filmové premiéry: Univerzita pro příšerky, Muž z oceli, Bling Ring: Jako VIPky

Právo, Věra Míšková

Ještě než se děti rozjedou na prázdniny, čeká na ně pokračování populárního animovaného filmu Univerzita pro příšerky. Akční sci-fi o chlapci z jiné planety se jmenuje Muž z oceli. Do světa hollywoodských hvězd a jejich nejbližších sousedů – mladých zlodějů - nahlíží ve filmu Bling Ring: Jako VIPky scenáristka a režisérka Sofia Coppolová. Jako dialog mezi dvěma různými náboženskými tradicemi o tom, co znamená láska k Bohu a láska k člověku, je natočen film Meteora.

Upoutávka na film Univerzita pro příšerky Video: Falcon

 
Článek

Univerzita pro příšerky

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Už od doby, kdy byl Mike malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A ty nejlepší pocházejí z Univerzity pro příšerky. Jenže hned během prvního semestru zkříží Mikeovi cestu příšerkovské eso Sulley. Jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit.

Univerzita pro příšerky, USA 2013, animovaný, 100 min., režie: Dan Scanlon, v českém znění: Jiří Hromada, Tomáš Trapl, David Suchařípa, Saša Rašilov, Naďa Konvalinková a další.

Muž z oceli

Foto: Warner Bros

Filmové premiéry

Mladý chlapec zjistí, že má mimořádné schopnosti a že není z této planety. Jako mladý muž se vydá na cestu, aby zjistil, odkud pochází a s jakým záměrem byl vyslán na Zemi. Ale hrdina, který má zachránit svět před zničením a stát se symbolem naděje pro celé lidstvo, se v něm teprve musí objevit.

Upoutávka na film Muž z oceli Video: Warner Bros.

Muž z oceli, USA 2013, akční, 143 min., režie: Zack Snyder, hrají: Henry Cavill, Amy Adamsová, Kevin Costner, Diane Laneová a další.

Bling Ring: Jako VIPky

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Ten případ se skutečně stal: parta mladých lidí z Los Angeles, která si říkala Bling Ring, vykrádala byty svých slavných sousedů. Všechno k tomu měli na dosah ruky: stačilo si na sociálních sítích zjistit, kdy není Paris Hiltonová, Kirsten Dunstová nebo Lindsay Lohanová doma, a pak zaběhnout přes plot na návštěvu…

Upoutávka na film Bling Ring: Jako VIPkyVideo: Bontonfilm

Bling Ring: Jako VIPky, USA 2013, krimi, 90 min., režie: Sofia Coppolová, hrají: Emma Watsonová, Katie Changová, Israel Broussard, Claire Julienová, Taissa Farmiga, Marc Coppola a další.

Meteora

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Mladý řeholník Theodoros a jeptiška Uranie žijí v ortodoxních klášterech na rozlehlých horkých pláních v Řecku. Oddali se striktním pravidlům svých církevních komunit, ale jejich vzájemná náklonnost začne narůstat, což v nich vyvolá pochybnosti o správnosti volby. Zřeknou se své víry a upřednostní vlastní touhy, anebo naopak budou i nadále následovat Boha a zavrhnou své osobní potřeby?

Upoutávka na film MeteoraVideo: Film Europe

Meteora, Řecko 2013, romantické drama, 82 min., režie: Spiros Stathoulopoulos, hrají: Theo Alexander, Tamila Koulijeva-Karantinaki. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám