Hlavní obsah

Portishead přivezou špičkový triphop

Právo, Anna Lazorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská triphopová skupina Portishead se představí ve středu 19. června v České republice. Koncert se uskuteční v pražské Tipsport Areně na Výstavišti. Podle pořádající agentury Charm Music předvede fascinující podívanou, ať už jde o vizuální ztvárnění koncertu, nebo zvukovou část.

Foto: ČTK

Zpěvačka Beth Gibbonsová z hudební skupiny Portishead

Článek

Vstupenky v ceně od 890 do 1590 Kč jsou stále k dostání. Jako předskupinu navíc Portishead představí nadějnou londýnskou postpunkovou formaci Savages.

Portishead založili v roce 1991 zpěvačka Beth Gibbonsová s klávesistou a multiinstrumentalistou Geoffem Barrowem, který formaci pojmenoval po pobřežním městečku kousek od Bristolu, kde vyrůstal.

V roce 1994 vydali debutové album Dummy, které se ve Velké Británii setkalo s velice pozitivním ohlasem. Získalo dokonce prestižní Mercury Music Prize. Krátce po jeho vydání se třetím členem kapely stal kytarista Adrian Utley, jenž album koprodukoval a hrál ve většině skladeb. O tři roky později vyšlo druhé album nazvané Portishead.

Od roku 1999 se členové kapely věnovali vlastním sólovým projektům a producentské práci. V roce 2005 se ale opět dali dohromady a poprvé po sedmi letech koncertovali v Bristol Academy na benefičním koncertě pro oběti tsunami v roce 2004.

Třetí studiové album Third vyšlo v dubnu 2008.

Reklama

Výběr článků

Načítám