Hlavní obsah

Daft Punk. Klídek a capuccino

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po delší době se elektroničtí Daft Punk ohlásili s řadovým albem. Příznivci tvrdé elektroniky ovšem ostrouhají. Tohle je spíše do kavárny k odpolednímu cappuccinu.

Foto: Sony Music

Daft Punk

Článek

Francouzské duo se proslavilo na taneční scéně devadesátých let a jejich desky se vždy dobře prodávaly. To bude pravděpodobně i osud jejich posledního počinu Random Acces Memories.

Lze o něm říci, že je retro-taneční a poměrně roztomilý. Líbivá nahrávka s disko atmosférou, která se vrací do dob nenávratně minulých a hraje si se zvuky a zvoučky, až uši přecházejí. To, co frčelo na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let ale nemusí dnes vyvolávat nadšení.

Z desky se line dobře zahrané, ale příliš klidné funky, které na posluchače neklade nároky a lze ho přirovnat k výtahové hudbě. Zní, jako kdyby si Lionel Richie s Georgem Bensonem oblíbili robotické hlasy a trochu si zablbli ve studiu. Z renomovaných hostů se objevuje Nile Rodgers, Pharrell Williams, John Robinson či Omar Hakim a Nathan East.

O hudební revoluci tu vskutku nejde. A možná je celá deska myšlena tak trochu jako legrace.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám