Hlavní obsah

Nové knihy: Nesbø, Platzová, Rywiková, Rudiš i Čornej

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z bohaté nabídky vybíráme další detektivní příběh norského bestselleristy Joa Nesbøa. Nabízíme rovněž detektivní příběhy irského prozaika Kena Bruena. Česká próza nyní uvádí Jaroslava Rudiše, Magdalénu Platzovou i Nelu Rywikovou. Příběh dnešních žen napsala německá spisovatelka Monika Peetzová.

Článek

Jo Nesbø:

Švábi

Nové knihy

V bangkokském nevěstinci je nalezen norský velvyslanec. V zádech má nůž a v aktovce pedofilní pornosnímky. V Oslu vypuká na ministerstvu zahraničí panika. Opilý Harry Hole se zásobou vitamínu B12 nasedá do letadla, aby sehrál roli užitečného idiota.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 394 stran, 369 Kč, e-kniha 229 Kč

Ken Bruen:

Dramatik, Kněz, Kříž

Nové knihy

Taylor nejprve musí vypátrat vypočítavého vraha Dramatika, který si chce hrát. Poté ho případ mrtvého otce Joyce vláká do pavučiny temných spiknutí. A nakonec ho vyšetřování ukřižovaných obětí přivede tváří v tvář mnoha přízrakům minulosti, živým i mrtvým.

BB art, přeložil Tomáš Jeník, 552 stran, 399 Kč

Jaroslav Rudiš:

Národní třída

Nové knihy

Hlavní hrdina, přezdívaný Vandam, vypráví příběh životních soubojů s městem, nedávnou minulostí a rodinnými démony. Drsná a zároveň melancholická novela ze sídliště, kde lidé a domy vzdorují přírodě a neodvratnému zániku, zaujme i šokuje překvapivým závěrem.

Labyrint, 152 stran, 225 Kč

Magdaléna Platzová:

Anarchista

Nové knihy

Nový román Magdalény Platzové vypráví o idealistech z konce 19. století i o těch dnešních, kempujících v ulicích Manhattanu. Zároveň je to příběh o dospívání a stárnutí. A také o tom, že když se někdo někoho pokusí zabít, je s ním v jistém smyslu spojen navždycky.

Torst, 210 stran, 248 Kč, e-kniha 177 Kč

Nela Rywiková:

Dům číslo 6

Nové knihy

Novela zavádí do polorozpadlého domu schovaného kdesi uprostřed bývalého továrního areálu mezi vysokými pecemi vítkovických železáren. Příběh s detektivní zápletkou popisuje osudy čtyř sousedů, kteří se při hledání zdánlivě nejjednodušší životní cesty dopustí zločinu.

Host, 279 stran, 269 Kč

Monika Peetzová:

Sedm dní bez

Nové knihy

Pět přítelkyň má společný cíl: zpomalit, pročistit se, zhubnout. Na každoroční výlet se vydávají do osaměle ležícího hotelu Achenkirch. Čeká je sedm dní bez telefonu a internetu, bez mužů a rodinných povinností, bez pracovních závazků. Ale i bez jídla. Teoreticky.

Host, přeložila Vladana Hallová, 288 stran, 289 Kč, e-kniha 169 Kč,

Dawn Frenchová

Drahá Silvie

Nové knihy

Silvia Shutová spadla z balkónu, upadla do kómatu a je na přístrojích udržujících životní funkce. Nevypadá to jako komedie? Ale je to komedie. Autorka úspěšného románu zalidňuje knihu plejádou excentriků a v sérii monologů nechává „spící“ hrdinku čtenáři poznat.

Argo, přeložila Barbora Punge Puchalská, 280 stran, 348 Kč, e-kniha

Petr Čornej a kolektiv:

Osudy českých králů a královen

Nové knihy

Výpravná publikace předních historiků podává osudy celkem sedmatřiceti českých králů, jediné panovnice Marie Terezie a dvou záhadných manželek. Oživují individuální a rodinná dramata, ale i středoevropské dějiny od druhé poloviny 11. století až do vzniku ČSR.

Reader’s Digest, 448 stran, 400 obrazových dokumentů, 999 Kč

Pat Mills, Dermot Power, Greg Stapes:

Slaine: Poklady Británie

Nové knihy

V prestižní řadě Mistrovská díla evropského komiksu vychází „Irský Conan“, bojovník Slaine, nejslavnější hrdina Velké Británie. Ztělesnění „Rohatého boha“ prochází dějinami ve službách bohyně Země - se zlodějským trpaslíkem po boku a se sekerou Mozkohryz v ruce.

Crew, přeložil Martin D. Antonín, 220 stran, vázaná kniha 789 Kč, brožovaná 549 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám