Hlavní obsah

United Islands přivezou světová jména. Vstup zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival United Islands proběhne 20. až 22. června na pražské Ladronce. Opět nabídne letní atmosféru a zajímavou hudební dramaturgii.

Foto: United Islands

Zpěvačka Princess Chelsea

Článek

„Byli jsme nuceni najít náhradní lokalitu a festival přesunujeme do parku Ladronka. Začíná klubovou nocí ve čtvrtek,“ uvedla mluvčí Barbora Šubrtová. V Ladronce se začne hrát v pátek. Program už nebude končit v deset hodin, koncerty pokračují v různých klubech.

United Islands tradičně přivážejí světová jména nemainstreamového typu. Letos to bude zpěvačka Princess Chelsea, indie kytarovka Citizens!, palestinsko-izraelský rapper Zas nebo švédské 8-bitové techno producentů Slagsmalklubben.

V neposlední řadě přijede neo-soulový zpěvák Aloe Blacc, který zahájil sólo kariéru v roce 2003 a o tři roky později vydal CD debut Shine Through. Proslavil se ale až písní I Need a Dollar v roce 2010 a od té doby navštěvuje největší světové festivaly.

Pocta Havlové

Jedenáctého července by se Olga Havlová dožila osmdesáti let, což inspirovalo United Islands k poctě. „Pocta Olze Havlové bude takový undergroundový blok,“ uvedl dramaturg David Gaydečka. V rámci bloku vystoupí Vlasta Třešňák, Už jsme doma nebo Plastic People of the Universe. Chicago Prague Blues Band spojuje Michala Prokopa, Luboše Andršta či Američana Johna Primera.

Všechny koncerty jsou zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám