Hlavní obsah

V muzikálu skupiny Lucie bude hrát i Roden a Vydra

Novinky, Stanislav Dvořák

Další podrobnosti o muzikálu s písněmi Lucie Větší než malé množství lásky prozradili tvůrci na středeční tiskové konferenci v Praze, kde odhalili náčrty kostýmů.

Foto: Novinky

Robert Kodym, scénografka Míša Horáčková-Hořejší, P.B. Ch. a režisér Petr Novotný

Článek

Režisér Petr Novotný přiblížil děj muzikálu. "Kluk, který to vypráví, přemýšlí, jestli zůstat na tomto světě. Potká holku, kterou se začne strašně zabývat a jak to bývá, nějaká jiná přijde k úhoně, protože už jednou kamarádku, přítelkyni má."

"Ta ústřední se jmenuje Lucie. Má však za sebou obrovský batoh svého života a svých problémů, takže si nebere jen ženu, ale i ten batoh."

Scénografii představila Michaela Horáčková-Hořejší. "My jsme tomu začali říkat smetiště scénografie... aby to nebylo tak suchý, tak se můžete dočkat i toho, že při vánočním večírku bude třímetrová panda, která sežere majitele tiskárny, nebo pěvecké duo Eva a Mašek."

Foto: Novinky

Návrhy kostýmů

„Vznikl takový plechový surrealistický koncept, a to se projevuje i v kostýmech,“ dodala. Kostýmů bude asi 274.

Muzikál nazvaný Lucie, větší než malé množství lásky bude mít premiéru 31. října a 1. listopadu letošního roku.

V roli Lucie budou alternovat Barbora Poláková a Emma Smetana, v roli Daniela Václav Bárta a David Kraus, šéfa tiskárny ztvární Jiří Korn a Václav Vydra, hrdinu Jáchyma Pavel Liška a Martin Písařík, Borise Karel Roden a Lukáš Vaculík. Hudební nastudování mají na starosti Martin Kumžák a David Koller.

Podle Davida Kollera zazní téměř všechny písně, které jsou na výběrech největších hitů. Medvídek, Srdce, Noc, Šrouby do hlavy, Amerika, Sen, Svítání, Laura a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám