Hlavní obsah

Lucie ve zkušebně: Před velkým turné cítíme velkou zodpovědnost

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Lucie se připravuje na turné po největších halách ČR a SR v roce 2014. Ve zkušebně si našla čas na rozhovor s Novinkami, kde popsala, jak jde zkoušení a co budou hrát.

Kapela Lucie ve zkušebněVideo: Novinky

 
Článek

„Okupujeme různé zkušebny už od loňska a snažíme se dostat do té správné nálady,“ řekl David Koller. "Zatím jsme měli dva koncerty a radši dál zkoušíme, aby to bylo ještě lepší. Čtyři šest hodin denně, jak je potřeba.“

A jak potvrzuje Robert Kodym, dostalo se i na skladby, které skupina nikdy nehrála živě: „Máme takovou písničku Mary and Jane z desky In the Sky a pojednává o pěstování různých rostlin.“

U známých hitů někdy pracují s aranžemi, jindy se naopak snaží vrátit k tomu, jak písnička zněla ve studiu producentů ORM v roce 1988. "Někdy nám ten zvuk osmdesátých let připadá úžasnej,“ podotknul Kodym.

Hosté a předkapela se řeší

„Máme jednoho zásadního hosta, to je Adam Koller. Říkali jsme si, když bubeník, tak Koller. A je to hlavně kvůli tomu, že David zpívá spoustu věcí vepředu, tak aby tam měl na bicí kdo hrát,“ vysvětlil Michal Dvořák. Obecně ale kapela ještě přesně neví, jestli na pódiu příští rok budou hosté, backgroundové zpěvačky nebo předskokani.

„Otázku předskokana jsme probírali a je to tak pade na pade. Možná s náma někdo pojede, ale záleží hodně na něm,“ naznačil P.B.Ch.

Kapela se shodla, že před turné po obrovských halách pociťuje velkou zodpovědnost. „Čím je člověk starší, tím cítí zodpovědnost intenzívněji,“ řekl P.B.Ch. „Megaturné a meganervozita,“ dodal Koller.

Turné vypukne 26. května v Košicích (Steel Arena), 29. května se přesune do Bratislavy (Slovnaft aréna), 1. června do Ostravy (ČEZ aréna), 4. června do Brna (Kajot aréna) a 10. června do Prahy (O2 arena). V Ostravě a v Brně stojí lístky od 590 korun výše, do pražské O2 areny je pořídíte od 490 korun. Pražské lístky se prodávají v síti Sazka Ticket, další v síti Ticketpro a slovenské v síti Ticketportal.

V největších halách, jaké jsou v ČR i SR k dispozici, bude postaveno unikátní hydraulické pódium, které lidem umožní být v blízkém kontaktu se skupinou. Koncerty budou dvouhodinové.

Reklama

Výběr článků

Načítám