Hlavní obsah

Bohuš už zase pije, prozradil Polívka při natáčení Dědictví 2

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na luxusním golfovém hřišti ve Vysokém Újezdě nedaleko Prahy dosedl ve čtvrtek po poledni vrtulník. Vystoupila z něj kultovní postava českého filmu Bohuš Stejskal v podání Bolka Polívky. Právě se tu měl setkat s majitelem zámku, který chtěl koupit.

Natáčení druhého dílu filmu Dědictví aneb KurvahošigutntagVideo: Novinky

 
Článek

Polívka si při natáčení snímku Dědictví 2 našel chvilku na rozhovor s Novinkami a podotknul, že jeho Bohuš se změnil: "Místo rádiovky má klobouk, je trochu starší, stal se abstinentem a teď už zase pije. Dvacet let člověka změní."

Někteří jeho kamarádi už ve "dvojce" nebudou, jiní se vrátí. "Ti, co přežili, zůstali," pousmál se Polívka. Bohuš podle něj přes všechna neštěstí (zemřela mu Vlasta) neztrácí jiskru a je svým způsobem šťastný.

Mezinárodní ambice

Producent Jiří Ježek, který má na kontě už první díl Dědictví, se netají mezinárodními ambicemi filmu, který má jít v Česku do kin v únoru 2014.

"První díl měl ohlas v zahraničí, dokonce ve Francii to chtěli koupit a natočit remake," uvedl.

Ve druhém díle se snaží zachovat ducha Dědictví, i když 90. léta byla hodně jiná než současnost, dnešní doba už tolik neřeší privatizace a atmosféra ve společnosti se celkově změnila.

"Ta doba by tam měla být cítit a není úplně hezká," podotknul Ježek.

Ve filmu, který režíruje Robert Sedláček, hrají také Karel Heřmánek, Marián Roden, Jitka Čvančarová, Robert Jašków a Ivana Uhlířová. A jak se dalo očekávat, na chvíli se tam mihne i Karel Gott.

Reklama

Výběr článků

Načítám