Hlavní obsah

Nohavicova tvář zdobí plot v Ostravě, je to dárek k narozeninám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvář písničkáře Jaromíra Nohavici zdobí od víkendu plot nedaleko centra Ostravy. Legální graffiti je dárek k jeho nadcházejícím šedesátým narozeninám. Autory je několik pouličních ostravských umělců ze skupiny Sprayart34, řekl její zástupce Nikola Vavrous.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nohavica na plotě

Článek

Zpěváka tento počin nadchl. "To je moc krásný dárek. Navíc tam opravdu vypadám dobře. Musím zjistit, kdo to udělal. Skutečně pěkná práce," řekl budoucí oslavenec. Jubileum oslaví 7. června.

Skupina Sprayart34 má povolení od vlastníka objektu oplocení nedaleko opuštěného areálu bývalého Dolu Jindřich. Vavrous věřil, že se podaří portrét utajit a písničkáře překvapí. "Chtěli jsme mu to poslat na e-mail i s blahopřáním v den narozenin. Ale neutajilo se to," řekl. Nohavica se ale o svém portrétu na plotě dozvěděl od známých. Ještě v úterý se na místo vyrazil podívat.

Autoři využili jako inspiraci fotku z Nohavicova koncertu. "Našli jsme ji na jeho stránkách. Chtěli jsme mu tak vzdát poctu. Máme rádi jeho hudbu," vysvětlil. Na výtvoru pracovali celkem tři a trval jim celý víkend. Práci komplikovalo počasí.

Nohavica patří ke stálicím české hudební scény. Vystupuje již více než 40 let, svými texty i originálním projevem si získal mnoho příznivců již v době totality, kdy v podstatě neměl přístup do médií a jeho tvorba se šířila převážně formou amatérských nahrávek. I nyní patří zpívající básník Nohavica k nejoblíbenějším českým písničkářům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám