Hlavní obsah

Sting se konečně pochlapil a vydá album s novými písněmi

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský zpěvák a hudebník Sting se konečně odhodlal vydat plnohodnotné řadové album s novými písněmi. Trvalo mu to deset let, informovala BBC.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sting ve vítězném gestu

Článek

Sting sice stále pilně koncertoval a navštěvoval i Prahu, ale posledních deset let jen přehrával staré či převzaté věci, případně je upravoval do symfonické podoby.

Album The Last Ship, které má vyjít v září, má obsahovat písně určené pro muzikál o stavitelích lodí v severní Anglii. Divadelní provedení se má objevit příští rok i na newyorské Broadwayi.

Příběh se odehrává ve Wallsendu v osmdesátých letech, kdy anglické loděnice začaly upadat. Sting ho napsal ve spolupráci s Johnem Loganem, který se podílel také na bondovce Skyfall. Režírovat by měl Joe Mantello.

Podle informací New York Times je to spíše poklidnější folková hudba, plná křesťanské symboliky a zpívaná v severoanglickém dialektu.

Multižánrový Sting

Sting začínal v sedmdesátých letech se skupinou The Police, která prorazila mimo jiné hitem Roxanne, a záhy se stal sólovou hvězdou. Pohyboval se mezi rockem, popem, reggae, jazzem i klasikou. Každé jeho album je jiné.

Na rok 2012 Sting přichystal turné Back to Bass, které bylo na rozdíl od předchozích symfonických projektů aranžérsky zcela prosté. Slavným hitům Englishman in New York, Every Little Thing She Does Is Magic, Message in the Bottle, Demolition Man, Desert Rose či Every Breath You Take vrátil jednoduchý kabát – basa, bicí, kytara a klávesy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám