Hlavní obsah

Karel Gott mezi pankáči. Poprvé vystoupí na rockovém festivalu

Novinky, Stanislav Dvořák

Pořadatelé festivalu Rock for People poprvé uvítají Karla Gotta. Podle nich patří mezi "generačně starší, ale přijatelné" interprety. Festival se koná 2. až 5. července v Hradci Králové.

Foto: Supraphon - Nguyen Phuong Thao

Karel Gott

Článek

"Právě jemu bude patřit prime time ve čtvrtek 4. července na obří kryté Staropramen stage. Půjde o mistrovo první vystoupení na rockovém festivalu v jeho 50leté kariéře," uvedli pořadatelé.

Organizátoři festivalu dodali, že Gotta zvali už několik let. Na pódiu ho doprovodí skupina Boom Band.

Dramaturg festivalu Petr Fořt uvedl: “Už před několika lety jsme si řekli, že by bylo fajn zařazovat do programu interprety, kteří jsou generačně starší, ale žánrově i kvalitativně přijatelní pro návštěvníky festivalu. Jinými slovy ty, kteří nás po několik generací hudebně i lidsky vychovávají. Bylo nám velkou ctí přivítat Hanu Hegerovou, Pavla Bobka, Marii Rottrovou a další významné hudební osobnosti. A Karel Gott je bezesporu jednou z nich, ne-li tou největší.“

„Myšlenkou jeho vystoupení na Rock for People se zabýváme zhruba pět let. Byli jsme si vědomi, že na žádné podobné akci Mistr nikdy nevystupoval, ale přesto jsme o jeho účast na festivalu stále usilovali. Letos se to k naší velké radosti povedlo. RfP je jediný festival, na nějž Karel Gott přijal pozvání, čehož si velmi vážíme a těšíme se, že zazní skladby, které všichni dobře znají," dodal.

Hlavními hvězdami festivalu jsou Billy Talent, Gogol Bordello, Thirty Seconds to Mars, Queens of the Stone Age, Klaxons nebo Papa Roach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám