Hlavní obsah

ČT odtajnila program nové dětské stanice :D

Právo, jp

Seriály Špačkovi v síti času a Mazalové, vlastivědný cyklus Méďové na cestách, magazín Wifina, sportovní Hýbánky nebo pořad o etiketě Mistr E. Takovými pořady se bude snažit od 31. srpna každodenně od 6 do 20 hodin zaujmout děti Česká televize. Ten den dojde k oficiálnímu spuštění nové dětské stanice nazvané ČT :D.

Foto: www.ceskatelevize.cz

Logo nového dětského kanálu ČT :D

Článek

Program stanice "Déčko" odtajnilo vedení ČT ve středu na odborném semináři na Zlín film festivalu. Vysílání bude rozděleno do sedmi typů: zábavné vzdělávání, hraná tvorba, animované snímky, magazíny, zábavné a soutěžní pořady, zpravodajství i publicistika a sport. Pořady jsou určené buď dětem od 4 až 8 let nebo starším ve věku 8 až 12 let.

Starší děti hodlá ČT oslovit například zábavným cyklem o logickém myšlení Chytrost nejsou žádné čáry.

Ze zahraničních pořadů nabídne cykly BBC Děsivé dějiny nebo přírodovědný cyklus Šedesát zvířecích zabijáků. Publicistika bude zastoupena pořadem Táto, mámo – co budeme dnes dělat?, což má být moderovaný sobotní informační servis pro děti a rodiče. Novinkou budou i každodenní Zprávičky, denní zpravodajský servis pro děti školního věku, který v pěti minutách nabídne souhrn aktuálního dění.

Přinese příspěvky z regionů, zahraničí, sportu i počasí, ale vybrané a upravené pro děti. Zprávy mají být podávány z dětského pohledu, osobněji a civilním jazykem. Na přípravě se bude podílet redakce zpravodajství ČT.

Reklama

Výběr článků

Načítám