Hlavní obsah

Pod palmou. Postřehy z Cannes

Právo, Věra Míšková, Cannes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Václav Marhoul dostal v Cannes zvláštní uznání poroty ve scenáristické soutěži o Cenu Krzysztofa Kieslowského pro nejlepší scénář za přepis knihy Nabarvené ptáče.

Článek

Studenti filmových škol Eliška Chytková a Matúš Vizár mají své filmy O šunce a Pandy v soutěžní sekci Cinéfondation, věnované krátkým dílům mladých filmařů.

Skupina posluchačů Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku přivezla mezi deseti nejlepšími filmy celosvětové soutěže 48 Hours snímek Hlavní chod, který byl odměněn už na světovém finále v americkém Los Angeles. Viktor Tauš se zúčastnil programu Producers on the Move.

Češi se tedy v Cannes letos stejně jako v jiných letech uplatňují a je radost jim k tomu blahopřát. Škoda jen, že se do programu nedostávají také již hotové filmy dospělých filmařů. Jak je vidět, určitě to není proto, že by v Cannes o české kinematografii nic nevěděli nebo ji odmítali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám