Hlavní obsah

Baskytarista Bowieho a Uriah Heep Trevor Bolder podlehl rakovině

Londýn

Na rakovinu zemřel ve středu ráno baskytarista Trevor Bolder, uvedly britské weby. Čeští fanoušci ho znají jako člena Uriah Heep, kde většinu kariéry působil, ale proslavil se v sedmdesátých letech především jako člen doprovodné skupiny Davida Bowieho Spiders From Mars, kterou spoluzakládal.

Foto: Profimedia.cz

Zesnulý baskytarista Trevor Bolder s Uriah Heep

Článek

„S velkým smutkem Uriah Heep oznamují smrt svého přítele, obdivuhodného Trevora Boldera, který odešel po dlouhém boji s rakovinou,“ stojí v prohlášení kapely, s níž hrál po většinu života.

Členem Uriah Heep se stal v roce 1976, kde nahradil Johna Wettona. Hrál s nimi ještě před pár měsíci, i když s občasnými přestávkami. V letech 1981–1983 působil s Wishbone Ash.

Prvním albem Uriah Heep, na kterém se podílel, bylo Firefly, posledním předloňské Into The Wild.

Bolder také hrál na klasických albech Davida Bowieho z první poloviny sedmdesátých let včetně fenomenálního Ziggyho Stardusta, ale také na předchozím Hunky Dory a následujícím tvrdším Aladdin Sane, kde uplatnil své zkušenosti z rhythm and blues. Na Bowieho albech zněla nejen jeho baskytara, ale také občas i trubka. Byl jedním ze zakládajících členů Bowieho doprovodné skupiny The Spiders Of Mars.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám