Hlavní obsah

Nikolaev točí kmotra Mrázka

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Petr Nikolaev začal natáčet film na motivy knihy Jaroslava Kmenty o kmotru Mrázkovi. Hlavní postavu ztvární Ondřej Vetchý.

Článek

David Rauch z produkční společnosti U.F.O. Pictures uvedl: „Dříve nám připadalo důležité, aby Vedral (Ondřej Vetchý) byl co nejautentičtějším ‚Mrázkem‘, aby zkrátka největší prostor ve filmu dostal on. Pak jsme se posunuli k filmovější verzi, k souboji policajta a grázla. Policejní vyšetřovatel Cajthaml (Lukáš Vaculík) se stane zarputilým a spravedlnosti oddaným protějškem filmovému Kmotrovi (Ondřej Vetchý) ztělesňujícímu rozlezlá chapadla mafie a bezskrupulózní chování. Podstatným se stane duel mezi nimi dvěma ve stylu francouzských crime noir. Dnes jsme za toto rozhodnutí velmi rádi.“

Film natáčí podle vlastního scénáře režisér Petr Nikolaev, který má za sebou například tituly Lidice a Báječná léta pod psa, ve spolupráci se střihačem a producentem Adamem Dvořákem.

V Praze a v Kladně se má natáčet do druhé poloviny června, premiéra filmu je stanovena na 17. října 2013. V dalších rolích se objeví Kryštof Hádek, Andrej Hryc, Filip Kaňkovský, Vica Kerekesová, Jan Vondráček či Jiří Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám