Hlavní obsah

Navždy svoji. Hořká svatební doku-komedie

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká televize uvede 19. května první díl hořké doku-komedie Eriky Hníkové Navždy svoji o třech párech, které se chystají na svatbu a lze je jen stěží nazvat úplně normálními.

Foto: ČT

Modelka chce svatbu. Připadá jí, že je to "něco jako Valentýn".

Článek

Aby seriál nebyl nuda, vybrala si autorka poněkud ulítlé dvojice. Někteří diváci budou asi za nejextrémnější považovat dvojici katolíků-matematiků, kteří nemají vůbec žádný sexuální život a svatbu vnímají jako obrovskou změnu, převrácení celého života.

Ovšem intelektuál může za největší extrém označit spíše dvojku Lukáš – Isabela, u níž je úplně evidentní, že manželství brzy „bouchne“. Agresivní motorkář a erotická modelka si ve volném čase opravdu nečtou Vergilia v originále. Žijí věčnými hádkami, přičemž pro sprosté slovo nejdou daleko.

Do třetice je tu rodina ve stylu Troškových komedií z vesnice, dominantní prodavačka Běla si bere srandovního dobráka Jarouška, který vypadá trochu jako Shrek. Žijí prostým klidným životem a pořád něco loví ve slevách. Drama vnáší do jejich životů tchyně, které svatba moc není po chuti, a některé její hlášky by se daly okamžitě použít do dalšího dílu Slunce, sena...

Foto: ČT

Svatba s hodným Jarouškem

Podle prvního dílu se seriál zdá být zábavnou sondou do domácností našich mírně nestandardních spoluobčanů a současně není možné necítit smutný nádech jejich příběhů - tito lidé (s výjimkou matematiků) totiž příliš nepřemýšlejí a možná se ani nemají rádi. Po svatbě jim to fungovat nebude. Nedokážou zformulovat, proč se vůbec berou a co očekávají od života. V případě Jarouška může manželství zachránit jen jeho nekonečná trpělivost a submisivní postoj.

Navždy spolu je trochu reality show. Děj tušíme předem, nicméně postavy jsou „týpci“ a materiál byl vtipně sestříhán, takže ve výsledku to fungovat spíše bude. Uvidíme, kdo páry vydrží sledovat šest týdnů.

Celkové hodnocení: 65 %  

Reklama

Výběr článků

Načítám