Hlavní obsah

Nové knihy: Liao I-wu, Tureček, Beran, Mantelová, Vaugham

Právo, František Cinger

Z přebohaté nabídky týdne, v němž probíhá veletrh Svět knihy Praha, vybíráme osobité portréty čínského prozaika jménem Liao I-wu. Život v Íránu zase přibližuje Břetislav Tureček. O včerejších i dnešních životech našich současníků vypráví Stanislav Beran. Britská autorka Hilary Mantelová opět zavádí do doby Tudorovců, o Dalile zase vypráví Londýňanka Eleanor de Jongová. Dobrodružný příběh s historickým námětem vyprávějí i Američané Grant Blackwood a Clive Cussler, detektivní příběh pak Michal Sýkora.

Článek

Liao I-wu:

Hovory se spodinou

Nové knihy

Jak se žije na okraji společnosti v dnešní Číně: prostitutka, omývač mrtvol, buddhistický mnich, hlídač veřejných záchodků, bývalý rudý gardista, rodina oběti masakru na Náměstí Nebeského klidu nebo mistr feng-shui a mnoho dalších zpovídal s respektem, vcítěním a smyslem pro humor jeden z nejznámějších čínských autorů a někdejší politický vězeň.

Mladá fronta, přeložila Zuzana Li, 357 stran, 279 Kč

Břetislav Tureček:

Labyrintem Íránu

Nové knihy

Znalec Středního Východu přibližuje na příbězích konkrétních lidí život v Íránu. Ukazuje světlé i stinné stránky jedné z nejzajímavějších a nejvýznamnějších zemí současného politického světa a na základě osobních zkušeností a kontaktů vysvětluje její zahraniční politiku i spory s okolním světem.

Euromedia Group k.s., Knižní klub, 280 stran + 48 stran barevné přílohy, 359 Kč

Stanislav Beran:

Žena lamželezo a polykač ohně

Nové knihy

Scházíme se u stolu posetého drobky příběhů lidí účtujících s minulostí i se svými neúmyslnými a často nemilovanými rolemi, lidí těžce zápasících s přítomností. Jsme i s těmi, kteří mají to štěstí, že ještě nemusejí litovat toho, co udělali, a bát se příštího dne.

Host, 216 stran, 249 Kč

Hilary Mantelová:

Předveďte mrtvé

Nové knihy

V hledáčku autorky se opět objevuje Cromwell, děj se pak točí kolem Anny Boleynové, druhé manželky krále Jindřicha VIII. a matky budoucí královny Alžběty I.

Argo, přeložila Michala Marková, 352 stran, 398 Kč, e-kniha 198 Kč

Eleanor de Jongová:

Dalila

Nové knihy

Ve Svaté zemi probíhají krvavé boje mezi Izraelity a Filištíny. Z vůdce Izraelitů, zdánlivě neporazitelného Samsona, se stal symbol jejich vzdoru, a Filištíni – zdatní válečníci – si zoufale přejí odhalit tajemství jeho moci.

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 280 stran, 269 Kč

Grant Blackwood, Clive Cussler:

Království

Nové knihy

Ve Spartském pokladu a Ztracené říši uvedli autoři čtenáře do světa manželského týmu Sama a Remi Fargových, jejichž vášeň a intuice pro lov pokladů je dovádí k neobyčejným objevům – a k cestám plným nebezpečí. Jejich nové dobrodružství však může být ještě úžasnější.

BB art, přeložil Zdeněk Hofmann, 304 stran, 299 Kč

Michal Sýkora:

Modré stíny

Nové knihy

Jednoho rána nalezne uklízečka doc. Ondřeje Chalupu zastřeleného v jeho pracovně. Souvisí vražda s dlouhodobou snahou o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy? Proč vrah riskoval a střílel přímo v budově?

Host, 440 stran, 299 Kč

Jan-Philipp Sendker:

Jít za hlasem svého srdce

Nové knihy

Úspěšná mladá newyorská právnička Julia má nevyřešené rodinné tajemství: před čtyřmi lety náhle tajemně zmizel její otec, který pocházel z Barmy. Náhodně nalezený starý dopis Julii podnítí, aby se vydala do jeho rodné země a pokusila se ho najít.

Motto, přeložila Eva Hauserová, 312 stran, 299 Kč

Co Vy na to, pane Šmoldasi? (2)

Nové knihy

Pokračování vtipných poznámek, glos, přípodotků a dalších tlachů, které se vposled octly na stránkách téhle knihy, nebyly původně určeny ani ke čtení, natožpak k důkladné četbě, nýbrž k poslechu, a to, dlužno podotknout, k poslechu pohříchu letmému a jednorázovému.

Nakladatelství Lidové noviny, 128 stran, 179 Kč

Linda de Haanová a Stern Nijland:

Princ & Princ

Nové knihy

Starou královnu už koruna na hlavně tíží a ráda by se chystala do penze. Princ by se měl oženit, ale zamiluje se na první pohled. Vedle princezny však stojí její bratr Krasomil, to pro něho se tak rozbušilo jeho srdce. Láska je vzájemná. Zdá se, že tohle nebude pohádka…

Meander, přeložila Adéla Elbel, 32 stran, 198 Kč

Brian Azzarello, Marcelo Frusin, Giuseppe Camuncoli:

Hellblazer: Potopa

Nové knihy

John Constantine si nejdřív odkroutil flastr v base, pak na své cestě americkými hvozdy vymetl pár temnějších zákoutí. A teď to vypadá, že se konečně dopracovává k původní prapříčině svého putování – k důvodu, proč Richard „Klikař“ Fermin spáchal sebevraždu.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 124 stran, 349 Kč

Walter Simonson, Ludo Lullabi, Sandra Hope:

World of Warcraft 1

Nové knihy

Na pobřeží Kalimdoru se probírá muž, jehož paměť je čistá jako sklo – a tak začíná epický příběh válečníka Lo’Goshe a jeho nezvyklých společníků Brolla Bearmantla a Valeery Sanguinar. Vycházet s místními národy je téměř stejně těžké, jako nepozabíjet se navzájem.

Crew, přeložil Martin D. Antonín, 176 stran, 399 Kč

Pia Guerraová, Brian K. Vaugham:

Y: Poslední z mužů 8 – Dračice v kimonu

Nové knihy

Svět bez mužů není zdaleka tak idylický, jak se nám ženy snaží namluvit… Dračice v kimonu je osmá kniha z cenami ověnčené ságy, kterou má na svědomí jeden z největších komiksových talentů současnosti, Brian K. Vaughan.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám