Hlavní obsah

Exotická hudba i dobroty na RefuFestu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražské Kampě vypukne 25. května ve 12.00 osmý ročník RefuFestu. Jde o multikulturní festival, který seznamuje Čechy s cizinci prostřednictvím hudby, divadla, módy i dobrého jídla.

Foto: ucee.com

Zpěvák U-Cee

Článek

Z hudebních skupin se letos objeví třeba reggae-soulový zpěvák a rapper U-Cee & Damalistik (Německo/Francie), domácí romská kapela Bitumen Beat, mladá česko-polská skupina Džezvica inspirující se balkánskými rytmy či české bluesové trio Častuška Blues a dětský sbor Vlaštovka z uprchlického tábora Kostelec nad Orlicí.

Trio Romano vystoupí společně se ženským souborem Čilagi a tradiční arabskou muziku předvedou Ziriab. Členy z mnoha zemí sdružuje soubor Annas Ekvátor. Program doplní seskupení Juan Carlos Vivas & Maximiliano Lingotti.

Pořadatelé lákají také na taneční umění souborů Kodrjanka, které zatančí tradiční tance z Moldávie, Bboy Jaoblack Brasil (brazilský breakdance), Alterra (střední Asie), TiDiTaDe (africké rytmy), Francis & Jasvendersing (Pákistán, Indie), Tanter (taneční terapie) a duo argentinského tanga Julio Martinez & Alexandra Atabekian.

"Dále vystoupí divadelní společnosti Hom Hom Hom (divadelní road movie Brkelemeke), Islands (Erasmus DAMU), s módní přehlídkou oděvů z originálních afrických látek se představí občanské sdružení Kedjom-Keku a originální ethno modely nabídne i InBáze Fashion Show," uvedla za pořadatele Barbora Gallová.

Vstup je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám