Hlavní obsah

Adicts nabídnou punkový kabaret

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Anglická skupina The Adicts se ve čtvrtek vrátí do Prahy se svým punkovým kabaretem, k němuž je inspiroval Kubrickův film Mechanický pomeranč. Kapela jako jedna z mála hraje stále v původním složení, ve kterém se sešla na konci sedmdesátých let.

Článek

The Adicts se od počátku pokoušeli odlišit od ostatních punkových kapel v potrhaných tričkách nebo v černé kůži. Oblékli se do bílé jako antihrdinové Kubrickova zpracování Mechanického pomeranče a začali klást důraz na vizuální a kabaretní prvky. Show Adicts se sice nemění, ale pořád je to velká zábava.

Repertoár sice stojí na klasických skladbách včetně Viva La Revolucion, ale dál natáčí nové desky, poslední je loňská All The Young Droog, kterou produkoval bubeník Social Distortion a načas i obnovených Adolescents Derek Shawn O´Brien.

Za pozornost stojí předkapela The Cyanide Pills z Leedsu. Hraje směs klasického stylu 77 s melodickým pop punkem. V jejich tvorbě jsou patrné vlivy The Buzzcocks, Generation X, The Dickies  i Undertones. Letos jim vyšlo druhé album Still Bored.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám