Hlavní obsah

S Dykem vystoupí americký zpěvák Kurt Elling i Matěj Ruppert

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Vojtěch Dyk pokračuje ve spolupráci s brněnským orchestrem B-Side Band pod vedením Josefa Buchty. V plánu má letní open-air turné i předvánoční turné.

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Vojta Dyk

Článek

V letních amfiteátrech můžete Vojtu Dyka zastihnout 15. 6. v Hranicích na Moravě, 22. 6. v Mutěnicích, 27. 6. na Konopišti a 1. 7. v Letním kině v Karlových Varech. Naváže tak na loňské úspěšné turné a vydání živáku na CD a LP, který byl velmi úspěšný v české albové hitparádě.

„Reakce diváků na loňské turné nás přesvědčily, že i swingem a jazzem lze zvednout lidi ze sedadel. Všechny naše koncerty, ať byly v divadlech nebo ve větších a možná i netradičnějších prostorech, byly plné emocí a publikum bylo úžasné. Proto jsme se rozhodli pro letní open-airové turné. Naše heslo je: swing pro všechny! Chceme tu pohodovou a uvolněnou atmosféru přenést do volného prostoru a díky možnostem letních scén naši muziku nabídnout mnohem většímu počtu diváků,“ řekl Vojtěch Dyk.

Zpívat bude swing, známé hity v nových aranžích i pár novějších věcí od Borise Urbánka a  Ondřeje Brouska. Za hosty si vybral saxofonistu Michala Žáčka (15.6., 27.6. a 1.7.) a zpěváka Matěje Rupperta (27.6. a 1.7.). Na chystaném předvánočním turné pak vystoupí dokonce držitel Grammy, americký zpěvák Kurt Elling. Tyto koncerty se uskuteční od 4. do 7. prosince v Brně, Praze a Vídni.

„Zahrát si s Kurtem Ellingem je snem každého jazzového muzikanta, protože on představuje v současné době skutečně světovou špičku. O téhle možnosti jsme jednali více než rok, protože Ellingův kalendář je nabitý na mnoho měsíců dopředu. Jsem velmi šťastný, že se podařilo, aby český zpěvák mohl mít společné koncerty s takovou pěveckou osobností, které navíc vyvrcholí ve Vídni, která je symbolem hudební kultury,“ říká bandleader B-Side Bandu Josef Buchta.

Reklama

Výběr článků

Načítám