Hlavní obsah

Kytaristu Slayer Hannemana zabila cirhóza, transplantace ho mohla zachránit

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák

Skupina Slayer zveřejnila bezprostřední příčinu smrti svého kytaristy Jeffa Hannemana, kterou byla cirhóza jater. Zemřel 2. května v Kalifornii ve věku 49 let. Hannemana kousl v roce 2011 pavouk a od té doby trpěl odumíráním tkáně. Postižena byla ale zřejmě také právě játra, která nestihla odbourávat pavoučí jed.

Foto: ČTK

Třetí zleva kytarista Jeff Hanneman.

Článek

„Jeff měl v posledních letech velké zdravotní problémy, včetně těch spojených s pavoučím kousnutím, které devastovaly jeho tělo. On ani jeho blízcí ale neměli do posledních dnů jeho života ponětí o tom, v jak hrozném stavu byla jeho játra,“ stojí v prohlášení kapely.

Kvůli této nevědomosti nebyl na listině čekatelů na transplantaci jater, která mu mohla zachránit život.

Hanneman měl vážné zdravotní problémy od roku 2011, trpěl nekrotizující fasciitidou, kdy se bakterie dostanou pod kůži a tkáň se začne rozpadat. Odumírají i cévy a nervy.

Podle skupiny onemocněl po kousnutí pavoukem. Jeho stav se zhoršoval. Prodělal několik operací, při nichž mu odstraňovali odumřelou tkáň z ruky a paže. Kvůli zhoršujícímu se stavu se dokonce uvažovalo, že by mu amputovali paži. V posledních několika dnech byl udržován v umělém spánku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám