Hlavní obsah

Katolíci útočí na „bisexuálního seniora“ Bowieho

Novinky, Stanislav Dvořák

Po čase se náboženští strážci morálky opět vrátili ke své oblíbené kritice pop music. Tentokrát jim vadí David Bowie a jeho klip The Next Day. Podle Katolické ligy je to jen další ukázka práce bisexuálního seniora, která oplývá pro něj charakteristickou výstředností.

Foto: Sony Music

David Bowie

Článek

Šéf Katolické ligy Bill Donohue se na internetu do Bowieho pořádně obul. Ve videu vystupuje mimo jiné Gary Oldman jako duchovní, který laškuje se ženami. Také se objevuje Bowie v roli zpěváka, který připomíná Ježíše, a Marion Cotillardová provokuje tím, že má stigmata.

„Videoklip odráží svého tvůrce – je to pomatené,“ uvedl Donohue. Katolická liga už dříve kritizovala třeba Jona Stewarta, Jamieho Foxxe a Billa Mahera. Některé servery začaly dávat před klip upozornění, že obsahuje nevhodný materiál.

Píseň pochází z alba The Next Day, které vyšlo v březnu. Současně byla v londýnském Victoria & Albert Museu zahájena výstava David Bowie is, která boří rekordy. Před jejím zahájením se prodalo 50 tisíc lístků.

Šestašedesátiletý David Bowie je v Británii mnohem populárnější než v ČR. Album The Next Day sklidilo velmi dobré recenze a bylo na prvním místě britské albové hitparády.

Reklama

Výběr článků

Načítám