Hlavní obsah

Ambiciózní CD Gospel Limited pokřtí Tonya Graves

Novinky, Stanislav Dvořák

Pražský sbor Gospel Limited se vydal odvážnou cestou propagace žánru, který je velmi náročný umělecky i organizačně a nemá u nás komerční potenciál. Gospelový sbor čítající desítky členů se nyní chystá vydat první profesionální desku No Other Choice. Album pokřtí 19. června v Lucerna Music Baru zpěvačka Tonya Graves.

Foto: Gospel Limited - J. Kubík

Gospel Limited

Článek

Zatímco v Americe či Velké Británii jsou stovky podobných skupin a uděluje se i speciální Grammy za gospel, v ČR se žánru věnuje málokdo. Moderní gospel se značně liší od toho, jaký zpívali před sto lety v amerických kostelech. Je to směska soulu, funky, latiny či reggae s více či méně duchovními texty, vyloučen není ani rap.

Gospel Limited pod vedením Václava Třísky vydává desku až po šesti letech koncertování v klubech i na festivalech. Album bude obsahovat skladby amerických hvězd gospelu jako Mary Mary nebo Israel Houghton a Kirk Franklin.

„No Other Choice nabídne tradičněji znějící skladby podpořené zvukem hammondek, rockové pecky i písně v latinsko-americkém stylu, které podbarvuje čtyřčlenná dechová sekce,“ popsal sbormistr Václav Tříska.

Sbor tvoří pětadvacet zpěváků a pět muzikantů z kapel jako David Koller Band, Support Lesbiens a Tonya Graves Band. Dokončení desky můžete podpořit na crowdfundingovém portálu Hithit.cz, kde se dají i poslechnout ukázky a koupit lístky na koncert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám