Hlavní obsah

Na film Velká svatba si berte pět kapesníků nebo rovnou kýbl

Novinky, Stanislav Dvořák

Superdojemná komedie Justina Zackhama Velká svatba, pravděpodobně určená hlavně ženám od 5 do 100 let, je narvaná hollywoodskými hvězdami k prasknutí a opět je to jeden z těch feelgood filmů, po kterých si máme utřít slzy a říct si s Homolkovými, že „ten život je krásnej, i když stojí za h...“

Foto: Bontonfilm

I Robert De Niro se rozpláče.

Článek

Předem nutno přiznat, že scénář je postaven na velmi neoriginálním nápadu, kdy na americkou svatbu přijíždějí všichni možní rozdílní příbuzní (první manželka otce, druhá manželka otce, adoptivní matka, biologická matka) a tím se zadělá na komické konflikty, aby všechno mohlo skončit obrovským trapasem, ale také usmířením. Ano, tohle jsme viděli už stokrát, ale Velká svatba je celkem vtipná.

Upjatá biologická matka ženicha se tváří jako tvrdá kolumbijská katolička (v mládí se sama spustila se starším ženatým mužem, odtud to nadšení pro morálku). Adoptivní otec je naopak pohan, hipík a vášnivý prasák, který miluje život. Podobně jeho milenka i bývalá žena, která rovněž přijede.

Foto: Bontonfilm

Když se Anna Ayorová svlékne, některým v sále zaskočí.

Když k tomu připočteme extrémně atraktivní dceru jihoamerické katoličky, která se bez váhání svléká před lidmi a ráda by si „něco užila“, plus ženichova zdrženlivého bratra, který se rozhodl, že bude žít bez sexu až do svatby, na srandu je zaděláno.

Starý pardál De Niro si chce užít svůj oblíbený cunnilingus, ale pak se nemůže zvednout ze země, když je při tom nachytá bývalá žena schovaná za rohem. Lidé padají z lávek do vody, hádají se, perou, opíjejí, dávají si do nosu.

Bláznivá, i když předvídatelná komedie je obdařena břitkými a jízlivými dialogy, pěkně ubíhá a postupně se propracuje k americkému happyendu. Film samozřejmě velmi těží z přítomnosti vynikajících hereckých osobností (Robert De Niro, Susan Sarandonová, Diane Keatonová, Robin Williams, Katherine Heiglová - samé komické talenty). Zcela spolehlivě střídavě dojímá a rozesmívá, akorát se nelze zbavit dojmu, že je to všechno podle šablony.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám