Hlavní obsah

Filmové premiéry: Velká svatba, Mekong hotel, Tísňová linka , Neuvěřitelná dobrodružství Tada Jonese a Isabel

Právo, Věra Míšková

Americká komedie Velká svatba láká na hvězdnou sestavu: Robert De Niro, Diane Keatonová, Susan Sarandonová. Dokumentární drama Mekong Hotel nás zavádí do hotelu poblíž řeky Mekong. Thriller s Halle Berryovou v hlavní roli, to je Tísňová linka. Hrdina animovaného filmu Neuvěřitelná dobrodružství Tada Jonese má svůj vzor v Indianu Jonesovi. Ostravští divadelníci se pokusili o filmový horor Isabel.

Upoutávka na film Velká svatbaVideo: Bontonfilm

 
Článek

Velká svatba

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Alejandro a Missie mají svatbu. Alejandro je adoptovaný syn Dona a Ellie, kteří se už dávno rozvedli, mají se ale na dálku pořád rádi. Teď se sejdou na svatbě pod jednou střechou i s Donovou druhou partnerkou Bebe a také s Alejadrovou biologickou matkou z Kolumbie.

Velká svatba, USA 2013, 90 min., režie: Justin Zackham, hrají: Robert De Niro, Diane Keatonová, Susan Sarandonová, Robin Williams, Amanda Seyfriedová a další.

Mekong hotel

Foto: Cinema Glok

Filmové premiéry

Režisér zkouší se svým štábem v pokojích a dalších prostorách hotelu film nazvaný Zahrada extáze, který napsal již před mnoha lety. Snímek střídá realitu s fikcí a pokouší se vyjádřit vazby mezi dcerou a matkou - upírkou, vztah mladých milenců a řekou. Natáčelo se v době, kdy Thajsko zasáhly velké povodně, a tak se film mimo jiné volně dotýká otázek destrukce, politiky i snění o budoucnosti.

Upoutávka na film Mekong hotelVideo: Cinema Glok

Mekong hotel, Thajsko / Velká Británie, 2012, dokumentární drama, 57 min., režie: Apichatpong Weerasethaku.

Tísňová linka

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Jordan je zkušená operátorka tísňové linky, které změní život volání zoufalé dívky, jež se právě stala obětí únosu. Pro ni je telefonické spojení s tísňovou linkou jedinou nadějí a slova pronášená klidným a rozvážným hlasem ženy na druhém konci telefonu ji dodávají odvahu. Operátorka se rozhodne zachránit dívku na vlastní pěst.

Upoutávka na film Tísňová linkaVideo: Falcon

Tísňová linka, USA 2013, thriller, 95 min., režie: Brad Anderson, hrají: Halle Berryová, Abigail Breslinová, Morris Chestnut, Michael Eklund a další.

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Jonese

Foto: D-Cinema

Filmové premiéry

Tad je snílek, který pracuje na stavbě. Díky záměně za slavného archeologa je poslán na expedici do Peru. S pomocí svého věrného psa Jeffa, neohrožené archeoložky, němého papouška a podvodníčka Freda, se pokusí zachránit bájné Ztracené město Inků před zlou skupinou lovců pokladů.

Upoutávka na film Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese Video: D-cinema

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Jonese, Španělsko 2012, rodinný animovaný, 90 min., režie: Enrique Gato, v českém znění: Kryštof Hádek, Jitka Ježková, Bohdan Tůma, Libor Hruška, Libor Terš, Zdeněk Mahdal, Dalimil Klapka, Jiří Prager a další.

Isabel

Foto: Pegas film

Filmové premiéry

Během jednoho dne a jedné noci v současné Ostravě se odehrává upírský horor, jehož hlavní postavou je mladá novinářka Isabel, která se ve snaze o senzační reportáž vydává za tajemným mužem. Díky své naivitě se ocitá v pasti děsivé společnosti, ve které musí bojovat o holý život. V komparzních rolích se mihne Jarek Nohavica a Ruda z Ostravy.

Upoutávka na film IsabelVideo: Pegasfilm

Isabel, Česko 2013, horor,  90 min., režie: Lukáš Melník, Marcel Škrkoň, hrají: Petra Lorencová, Lukáš Melník, Sylvie Krupanská, Renáta Klemensová, Robert Urban, Zuzana Truplová, František Strnad, Norbert Lichý, Jaromír Nohavica a další. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám