Hlavní obsah

Nová alba: Rod Stewart, Tři sestry, Martin Harich

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech letech přicházejí s novým počinem pražské Tři sestry, po více než dvaceti pak s albem s původními písněmi Brit Rod Stewart. Sekundují jim například Slovák Martin Harich nebo skvělí Britové Bring Me The Horizon.

Článek

Rod Stewart: Time

Foto: Universal Music

Nová alba

Time je po více než dvaceti letech první album zpěváka Roda Stewarta, na kterém jsou původní skladby. Brit totiž v posledních letech přezpívával klasické písně z repertoáru jiných, autorskému materiálu se až okázale vyhýbal.

„Náhle se v mé hlavě nahromadilo mnoho námětů na texty,“ vysvětluje nečekanou změnu v přístupu k hudbě. „Ani jsem se nenadál a měl jsem napsanou písničku It’s Over, která je o rozchodu a odloučení. Od té doby jsem se probouzel o nocích, sepisoval nápady a skládal. Nikdy v minulosti se mi to nestávalo. Velmi brzy jsem napsal sedm nebo osm písniček, ale neměl jsem chuť přestat. A tak se stalo, že vznikl materiál na celou desku.“

Stewart se podepsal pod jedenáct skladeb z tuctu, které na albu jsou. Picture In A Frame pro něho napsal kolega Tom Waits.

Tři sestry: Líná hudba holý neštěstí

Foto: EMI Music

Nová alba

Formace Tři sestry vydává po třech letech nové řadové album nazvané Líná hudba holý neštěstí. Zpěvák Lou Fanánek Hagen o názvu a desce říká: „Zjistili jsme, že neumíme vytvořit a hrát ploužák – sestrovské pomalé písně převyšují průměrné střední tempo většiny rádií a ty rychlé jsou fakt rychlé, tak jsme se s tím smířili a název tomu odpovídá.“

Na novince je patnáct písniček nesoucích se v tradičním punkrockovém duchu kapely. Všechny jsou z dílny kapely.

Martin Harich: Nech

Foto: Universal Music

Nová alba

V pořadí druhá studiová deska slovenského zpěváka Martina Haricha vznikla v pražském studiu Elements a její produkce se ujal hudebník Aleš Zenkl, který stál například i u zrodu úspěšného alba Modrý sen Mekyho Žbirky. Kolekce Nech obsahuje jedenáct písní, jejichž výhradním autorem je samotný Harich, který tím poukazuje na svůj pěvecký a skladatelský dar. Mezi hosty alba je i český muzikant Michal Hrůza, který jedné z písní dodal tvrdší kytarový riff.

Bring Me The Horizon: Sempiternal

Foto: Sony Music

Nová alba

Britská metalová kapela Bring Me The Horizon, která pochází ze Sheffieldu, představuje čtvrté studiové album Sempiternal. Došlo na něm k zásadní změně zvuku. Kapela se odklonila od dosavadního drtivého zvuku a přichází s jakýmsi post rockem. Tato formace se dala dohromady v roce 2004, kdy byla ovlivněna spíše americkou metalcoreovou scénou, ale postupem času začala přidávat do své hudby více elektroniky.

Little Mix: DNA

Foto: Sony Music

Nová alba

DNA je očekávané debutové album dívčí popové kapely Little Mix. Tvoří ji Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock a Jade Thirwall a spojuje je nezaměnitelná chemie, nastavení na stejnou hudební vlnovou délku, které je znát z každého tónu celé desky. Děvčata se dala dohromady v průběhu osmé řady X Factoru v roce 2011. Do soutěže se přihlásila každá sama za sebe, ale porotce napadla myšlenka, že by jim to lépe slušelo dohromady v girlbandu. Little Mix X Factor nakonec vyhrály a do roka se staly senzací na televizních obrazovkách, v rádiích i v tisku po celé Velké Británii.

Eskamotër: Pohled do ulice

Foto: Indies

Nová alba

Základ své hudební „eskamotáže“ staví Eskamotër, kterým je zkušený královéhradecký muzikant Slávek Hamaďák, na akustické kytaře, foukací harmonice a „nehybně“ frázovaném zpěvu v původních skladbách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám