Hlavní obsah

Na Hradě bude mít recitál Magdalena Kožená

Světově uznávaná mezzosopranistka Magdalena Kožená v pondělí zazpívá v komorním písňovém programu ve Španělském sále Pražského hradu. Pražanům se představí v novém repertoáru vytvořeném ze skladeb Maurice Ravela, Haydnovy kantáty Ariadna na Naxu i méně známých lidových písní Bély Bartóka. Stejný program provede pouze v londýnském Barbican Centre.

Foto: Archiv, Právo

Magdalena Kožená

Článek

Kožená ve Španělském sále vystoupila s velkým úspěchem tuto středu i s Berlínskou filharmonií a svým manželem, šéfdirigentem Simonem Rattlem. Koncert předznamenal nadcházející festival Pražské jaro, který začíná už tuto neděli.

Program nového písňového recitálu nabídne například Ravelovy Historky z přírody, Hebrejské písně i Písně madagaskarské, v nichž ji doprovodí violoncellista Tomáš Jamník a flétnista Kaspar Zehnder.

Koncert vyvrcholí kantátou Ariadna na Naxu a v tuzemsku méně známými zaranžovanými slovenskými lidovými písněmi od Bély Bartóka. Na klavír bude Koženou doprovázet její dvorní klavírista Malcolm Martineau.

Magdalena Kožená, která už delší dobu žije v cizině, letos sklízí úspěchy za své předchozí sezóny. Dostane například jako první Češka v historii prestižní Händelovu cenu, kterou uděluje rodiště slavného německého skladatele Halle za mimořádnou interpretaci jeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám