Hlavní obsah

Muzikál s písněmi Spice Girls končí

Právo, Jaroslav Špulák

Jsem totálně zdrcená z toho, že tohle skvělé představení končí. Děkuju skvělým hercům, kteří v něm účinkovali, napsala na Twitter zpěvačka Spice Girls Mel C.

Foto: ČTK

Členky Spice Girls se kvůli propagaci muzikálu loni sešly. Sedm let po posledním společném turné.

Článek

Stalo se to poté, kdy se potvrdilo, že muzikál Viva Forever!, který je založený na hitech slavné dívčí popové skupiny Spice Girls, bude v červnu stažen z repertoáru londýnského West Endu. Stane se to sedm měsíců po jeho premiéře, která se odbyla loni v prosinci. Tvůrci přitom původně plánovali, že se bude hrát ještě v roce 2014.

Podle producentky Judy Craymerové byl muzikál komerčně neúspěšný: „Chodili na něj skvělí lidé, mnohokrát se po odehrání postavili a aplaudovali. My jsme ale nebyli schopni zařídit to finančně tak, aby muzikál ekonomicky uspěl.“

Muzikál napsala Jennifer Saundersová, spolutvůrkyně sitcomu Naprosto dokonalé. Viva Forever! nevypráví příběh Spice Girls, které se daly dohromady v roce 1994, když odpověděly na inzerát na vytvoření dívčí skupiny. Muzikál sice obsahuje jejich hity Wannabe, Spice Up Your Life a Viva Forever, ale líčí čtyři kamarádky, které se přihlásí do televizní soutěže talentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám