Hlavní obsah

Česká a slovenská televize budou úzce spolupracovat

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitelé České (ČT) a slovenské televize (RTVS) Petr Dvořák a Václav Mika podepsali ve čtvrtek v Praze memorandum o spolupráci. Týká se dlouhodobé spolupráce při tvorbě a produkci audiovizuálních a kinematografických děl včetně zpravodajství, sportu, hudebních a zábavních pořadů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Obě televize si chtějí poskytovat informace a vyměňovat zkušenosti. Počítá se i se vzájemnou prezentací národního dědictví, jazyka a kultury.

Slovenská veřejnoprávní televize uvádí například dokumentární cyklus Na cestě a Na cestě po Česku. RTVS zároveň drží licenci k vánoční pohádce Šťastný smolař nebo seriálu Cirkus Humberto. Jednání mezi oběma televizemi probíhají i k dalším dílům, v současné době například k seriálu Sanitka II. Společným projektem, který běží na obrazovkách obou televizí, je nedělní večerní cyklus Celnice.

Ve středu a ve čtvrtek se na Kavčích horách rovněž sešli generální ředitelé šesti veřejnoprávních televizí středoevropského regionu (Česko, Polsko, Rakousko, Slovensko, Maďarsko a Slovinsko). Diskutovali o směřování veřejnoprávních televizí a možnostech mezinárodní spolupráce. Příspěvkem za českou stranu se stala nově zavedená vlastní metodika měření veřejné hodnoty.

Středoevropské veřejnoprávní televize spolupracují po boku dalších evropských televizí také v rámci European Broadcasting Union (EBU).

Reklama

Výběr článků

Načítám