Hlavní obsah

Dr. House v Praze zahraje blues

Novinky, Stanislav Dvořák

V Praze poprvé vystoupí britský herec, režisér, spisovatel, zpěvák a multiinstrumentalista Hugh Laurie, který je u nás známý jako seriálový Dr. House. S kapelou zahraje blues 26. července v Kongresovém centru Praha.

Článek

Hugh Laurie a Copper Bottom Band přijedou do Prahy v rámci evropského turné k novému albu Didn’t It Rain, které vychází v pondělí 13. května.

Jeho první album vyšlo teprve v roce 2011 a jmenovalo se Let Them Talk. Laurie na něm prokázal, že o blues něco ví a má na něj vhodný hlas. Nahrál tehdy coververze známých věcí z šuplíku blues, jazz a spirituál - Battle of Jericho, Saint James Infirmary, They're Red Hot, Six Cold Feet In The Ground nebo Police Dog Blues. Na albu se podílela neuvěřitelná parta hvězd v čele s Dr. Johnem, Tomem Jonesem, Irmou Thomas, producentem Joe Henrym a aranžérem Allenem Toussaintem.

Druhé album Didn’t It Rain nahrával letos v lednu ve vyhlášených Ocean Way Studios v Los Angeles. Tentokrát se rozhodl oprostit od zvuku neworleanského blues, které znělo z jeho předchozího alba, a vydat se proti proudu do amerického hudebního vnitrozemí.

„Rozhodl jsem se ještě hlouběji ponořit do obrovské americké hudební nabídky a najít to, co mě okouzlilo už jako kluka,” vysvětlil Laurie a dodal: „A čím víc jsem toho objevil a poslouchal, tím víc jsem byl uhranut těmi songy, ale i lidmi, se kterými jsem měl občas dokonce to štěstí si zahrát.” Na jedné desce se tak sešli W. C. Handy (St Louis. Blues) a Jelly Roll Morton (I Hate A Man Like You), ale také Dr. John (Wild Honey) a Alan Price z The Animals (Changes).

Vstupenky na koncert Hugha Laurieho v Kongresovém centru Praha budou v předprodeji od středy 24. 4. v síti Ticket Art od 590 Kč do 1990 Kč za VIP vstupenky.

Reklama

Výběr článků

Načítám