Hlavní obsah

Debbi se na nové desce nebrání žádné inspiraci

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvačka Debbi nejdříve zkoušela štěstí ve skomírající televizní soutěži Superstar, kde nevyhrála, a to je dobře. Bylo by třeba se velmi obávat, co by vydala, kdyby vyhrála a následně by se jí zmocnila superstarská montážní linka na rychlovýrobu nesmyslů.

Foto: SinglTon/Universal Music

Debbi

Článek

Místo toho s producentem Martinem Ledvinou vydala až v roce 2011 neuspěchaný debut Touch The Sun. Poslouchal se hezky a padla i nějaká ta hudební cena.

Debbi i na druhé desce Love, Logic & Will zpívá slušně, její hlas dostává i ve vypjatých, jakoby „špinavějších“ momentech, zajímavé odstíny a vůbec nevadí, že nepředvádí nějaké ohromné efektní skoky do výšek (či hloubek).

Skladby si sama nepíše, požádala o to Martina Ledvinu, Janu Kirschner (velmi dobře!) a jednou se objevuje i známý česko-americký muzikant Ivan Král – jde o příjemnou oddechovku How Can I Resist You, znějící tak nějak „country“.

Debbi vzala tuhle desku převelice zeširoka. Pohrává si s diskem, jinde načichla britským pop-soulem Adele, tu se oddává folku, tu rocku a dočkáme se nakonec i česko-anglického hip-hopu (nejnudnější část alba). Deska čerpá z velmi mnoha zdrojů, nemá ani jednotný hudební žánr, ani zvuk (jeden docela humorný detail: zpěv v písni Your Physical Presence připomíná refrén The Unforgiven od Metalliky). Nehoda? Záměr? Těžko říct. Celkově je to album pozoruhodně nazpívané. Má své skvělé momenty, ale je nevyvážené.

Celkové hodnocení: 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám