Hlavní obsah

Tenorista Rolando Villazón zkoušel v Praze

Právo, Vladimír Říha

Mexický tenorista Rolando Villazón zkoušel v těchto dnech v Praze s Českým národním symfonickým orchestrem a španělským dirigentem ruského původu Guerassimem Voronkovem.

Foto: Právo - Petr Horník

Tenorista Rolando Villazón na pražské tiskové konferenci

Článek

Pátečním koncertem v Hamburku zahájí spolu tzv. Verdi tour, na kterém bude Villazón zpívat v šesti evropských zemích na patnácti koncertech árie Giuseppe Verdiho. Během turné vystoupí i v Praze 8. května v Obecním domě.

Na úterním setkání s novináři a mladými studenty hudby nešetřil Villazón vtipem, temperamentem i humorem, čímž často dostal do úzkých i tlumočníka. „Ve škole jsem byl spíše klaunem, nic jsem nebral příliš vážně a to mi trochu zůstalo,“ řekl mimo jiné. A přiznal: „Rád se nyní účastním charitativních projektů tzv. ambasadorů červených nosů, kteří navštěvují děti v nemocnicích.“

Na turné bude zpívat Verdiho árie a písně ke 200. výročí jeho narození: „Verdiho hudba je stále moderní a svým emotivním dopadem působí i dnes.“ V posledních letech se věnuje i režii (Werther, Nápoj lásky), soudobé hudbě – v evropské premiéře uvedl nedávno v Berlíně písňový cyklus Elliotta Cartera s Danielem Barenboimem – a Mozartovi. Chtěl by zpívat českou operu, zejména Martinů Julliettu aneb Snář, kde by si přál za partnerku Magdalenu Koženou. Do Prahy se vrátí i za rok, v březnu 2014 na turné s hudbou W. A. Mozarta.

Reklama

Výběr článků

Načítám