Hlavní obsah

Česká filharmonie v nové sezóně

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej předplatného nové sezóny 2013/14 zahájila Česká filharmonie. Předtím seznámila s letošními novinkami i novináře.

Foto: Právo- Petr Horník

Šéfdirigent Jiří Bělohlávek

Článek

Na setkání s nimi ocenil šéfdirigent Jiří Bělohlávek zejména cyklus nahrávání Dvořákových symfonií. „Zbývá nám do konce roku natočit ještě tři symfonie, druhou, čtvrtou a devátou,“ řekl.

Zmínil i vynikající atmosféru a výkony orchestru po svém nástupu. „V další sezóně uvedeme Haydnovo Stvoření, na novoročním koncertu bude v orchestrální úpravě Dvořákových Milostných písní hostovat i Magdalena Kožená,“ sdělil Bělohlávek. Vedle něho se s orchestrem objeví Manfred Honeck a Kent Nagano.

Ředitel České filharmonie David Mareček upozornil i na další hosty. „Uvidíme klavíristku Hélén Grimaudovou, na koncertu 3. října také ruského trumpetistu Sergeje Nakarjakova,“ oznámil.

Velké zájezdy absolvuje ČF na podzim do Japonska a na jaře do Číny. „Ohlášené spojení podzimních festivalů Strun podzimu a Dvořákovy Prahy by nemělo nic změnit na postavení ČF jako rezidenčního orchestru na Dvořákově Praze,“ vysvětlil Právu Mareček.

Potvrdil také zakoupení nového koncertního křídla Steinway. „Zatím je v Hamburku, ale brzy ho přivezeme a po několika měsících zkoušek bude příští rok k dispozici,“ oznámil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám