Hlavní obsah

Mladí divadelníci míří z celého světa na festival do Brna

Novinky, sad

Mezinárodní festival divadelních škol Setkání/Encounter 2013 proběhne v režii studentů Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně od úterý 16. dubna do soboty 20. dubna.

Foto: encounter.cz

Mladí herci na festivale Setkání/Encounter

Článek

"V hlavním programu této vzdělávací akce se představí 13 divadelních škol z Bulharska, České republiky, Číny, Jihoafrické republiky, Kazachstánu, Mexika, Polska, Rakouska, Slovenska a Švýcarska," uvedla Tereza Řezníková z JAMU.

Umění studentů bude posuzovat pětičlenná mezinárodní porota, v níž zasednou Alexander Jerie (ČR), Vladimír Hulec (ČR), Sylvia Huszár (Maďarsko), Eduardo Rovner (Argentina) a Noel Witts (Spojené království), a nejlepší dostanou na závěr sošku Marta.

Představení se budou odehrávat v Divadelním studiu Marta, Divadle na Orlí / Hudebně-dramatické laboratoři JAMU, Divadle Husa na provázku, Divadle U stolu a HaDivadle a také na půdě Divadelní fakulty JAMU. Vstupenky na jednotlivé inscenace (hlavní program v rozmezí 50–100 Kč) a také na Meeting Point Party (100 Kč / 150 Kč) budou od 15. 4. 2013 k zakoupení ve festivalovém Infocentru v budově Divadelní fakulty JAMU (Mozartova 1, Brno).

Kromě toho připravili řadu představení domácí studenti JAMU. Vstup na ně je zdarma, ale je nutné si vyzvednout vstupenku ve festivalovém Infocentru. Vše o festivalu najdete na www.encounter.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám