Hlavní obsah

Black Sabbath v Praze vystoupí 7. prosince

Právo, Jaroslav Špulák

Britská skupina Black Sabbath se 7. prosince představí v pražské O2 Areně. Stane se tak v rámci koncertního turné k chystanému novému albu. Předprodej vstupenek bude zahájen 12. dubna v 9 hodin.

Foto: Jonathan Short, ČTK/AP

Skupina Black Sabbath konečně míří do Prahy.

Článek

Legendární britská skupina vydá své čerstvé album pod názvem 13 již v červnu. Po pětatřiceti letech nový materiál kapely se zpěvákem Ozzym Osbournem vznikl v Los Angeles pod dohledem producenta Ricka Rubina. Na desce prý bude dvanáct nových skladeb.

Kromě Osbourna, kytaristy Tonyho Iommiho a baskytaristy Geezera Butlera doplnil ve studiu kapelu na kvarteto Brad Wilk, jinak bubeník americké skupiny Rage Against The Machine. Nahradil Billa Warda, který loni ze sestavy odešel kvůli nevyhovujícímu znění smlouvy, jež mu byla od managementu Black Sabbath předložena.

Wilk prý ale na turné s Black Sabbath nepojede, a tak je post koncertního bubeníka otevřený. Spekuluje se dokonce o tom, že se do kapely nakonec přece jen vrátí Bill Ward, jenž o to již loni po roztržce projevil zájem.

Iommi možná bude 

Na turné se skupinou vyrazí i kytarista Tony Iommi. Poté, co se loni formace pohádala s Wardem, přišel další problém. Iommimu byla diagnostikována rakovina lymfatických uzlin a byl nucen podrobit se léčení. Podle posledních informací byla chemoterapie úspěšná a on se vrátí na pódia.

„Když mi diagnostikovali nádorové onemocnění, zpočátku jako by se nic nestalo. Časem jsem se však začal cítit opravdu nemocný a slabý. Byly přesto dny, mezi chemoterapiemi, kdy jsem cítil sílu a chuť skládat. To mi psychicky strašně pomohlo,“ sdělil Iommi.

Black Sabbath měli v Praze vystoupit již loni. Nestalo se tak ale kvůli Iommiho léčení. V červnu se místo celé kapely v O2 Areně nakonec představili pouze Ozzy Osbourne, Geezer Butler a jejich přátelé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám