Hlavní obsah

Karel Gott v hlavní roli filmové povídky ČT, Sokol režíruje první film

Právo, Jana Perglerová

Karel Gott se ocitne v květnu před kamerou České televize jako herec hlavní role filmové povídky Škoda lásky. Příběh napsal Petr Šabach, režii má Jan Hřebejk. Úspěšný zpěvák bude hrát sám sebe ve stylizované podobě. Povídka dala název celému cyklu Škoda lásky a na obrazovce ČT se objeví příští rok.

Foto: Petr Horník, Právo

Herec a režisér Ondřej Sokol

Článek

„Děj je o zpěvákově velké fanynce a Karel Gott s námi spolupracoval i na scénáři. Mile nás všechny překvapil svým vstřícným přístupem,“ řekl Právu kreativní producent ČT Josef Viewegh. Škoda lásky není ale jediným větším filmovým cyklem nebo seriálem, jež veřejnoprávní televize pro rok 2014 chystá.

Začíná se natáčet velká filmová sága nazvaná První republika, která prostřednictvím rodiny Valentů zavede diváky do pražského Podolí 20. až 40. let minulého století. Autoři a režisér jsou ti samí jako u seriálu Vyprávěj, zejména producent Filip Bobiňski a režisér Biser A. Arichtev.

Trojan chartistou

Divácky zajímavé se jeví i děje a obsazení televizních filmů Osmy a Poslední cyklista. Režisérem Osmy je Jiří Strach, hlavní roli vytvoří Ivan Trojan. Film se bude natáčet v Brně a je komediálně „švejkovským“ příběhem o úředníkovi, který v naprosté opilosti podepsal Chartu 77 a co to všechno způsobilo.

Scenáristou filmu Poslední cyklista je překvapivě herec a nyní i ředitel Divadla Na Vinohradech Tomáš Töpfer spolu s režisérem Jiřím Svobodou. Jde o emotivní příběh malé Klárky, jíž v roce 1933 adoptují bezdětní židovští manželé netuše, že za pár let čeká Evropu nacistické Německo a holocaust.

Svůj filmový debut s názvem Krásno realizuje v ČT herec a divadelní režisér Ondřej Sokol. Ten svůj první celovečerní distribuční film charakterizoval po svém. „ Je to příběh dvou idiotů, kteří se rozhodnou vzít spravedlnost do svých rukou a od osudu dostanou přes prsty,“ tvrdí Sokol.

„Programová rada ČT se zabývala 241 projekty, do výroby schválila 115 projektů, z toho polovina se bude natáčet ve spolupráci s nezávislými producenty. Jde o budoucí investici 240 miliónů korun,“ informoval ředitel výroby ČT Václav Myslík.

Reklama

Výběr článků

Načítám