Hlavní obsah

Muzikál We Will Rock You s písněmi skupiny Queen míří do Prahy

Právo, Šárka Hellerová

Loni oslavil muzikál We Wil Rock You, jehož hlavním trumfem je čtyřiadvacet písniček skupiny Queen, deset let existence.

Foto: archív Live Nation

V muzikálu We Will Rock You je 24 skladeb Queen.

Článek

Na konci dubna přijede v rámci světového turné poprvé do České republiky. Čtyři představení budou uvedena 26. až 28. dubna v pražské O2 Aréně.

Autor libreta a režisér Ben Elton zasadil hudbu Queen do tři sta let vzdálené budoucnosti. Příběh, ve kterém rock’n’roll vyhraje nad uniformitou elektronického automaticky vytvářeného popu, byl poprvé uveden v londýnském West Endu 14. května 2002.

Přestože to zpočátku u kritiků nevyhrál, rozhodně si získal srdce diváků. Vystoupení na domovské scéně v Dominion Theatre u příležitosti desátého jubilea muzikálu tleskal i jeho fanoušek Robert De Niro, jehož společnost Tribeca je partnerem americké verze muzikálu.

Současné obsazení muzikálu kombinuje osvědčené hvězdy s mladými talenty scény. „Říkali mi, že bylo vždy velmi vzrušující ve We Will Rock You hrát. Je to skvělý, velmi svižný příběh. Pořád se rychle vyvíjí. Nemůžete se začít nudit, je to zábava,“ řekla Právu finalistka šesté řady britské soutěže The X Factor Lucy Jonesová, která ve We Will Rock You hraje Meat.

Její postava se jmenuje po americkém hardrockovém zpěvákovi Meat Loafovi, její muzikálový partner se zase jmenuje Britney Spears. „Já vím, je to překvapivé jméno, je to jiný svět, zkrátka to musíte vidět,“ směje se Jonesová podivení nad tím, že Meat je ve skutečnosti žena.

„We Will Rock You byl první muzikál, který jsem ve West Endu viděla. Byla jsem na něm před deseti lety. Vždy jsem měla Queen velice ráda. Na muzikálu se mi líbí, že člověk jejich písně vidí v trochu jiném podání. Od té doby, co jsem ho viděla, chtěla jsem být jeho součástí. A podívejte, tady jsem,“ raduje se mladá protagonistka.

15 miliónů diváků

Na muzikálu se podíleli i členové skupiny Queen Brian May a Roger Taylor. Měli na starost hudební aranže a kromě toho osobně dohlížejí na castingy.

„Byli i na mém. Spolurozhodují o tom, kdo bude v muzikálu hrát. Bylo nervy drásající zpívat před nimi písničku, kterou napsali. Brian May se mnou ale byl velmi spokojený,“ vypráví nová krev We Will Rock You Lucy Jonesová.

Představení za jedenáct let existence nadchlo přes sedm miliónů lidí ve Velké Británii a víc než 15 miliónů lidí v 17 zemích světa. Vstupenky na pražská představení jsou za 990 až 1490 korun stále v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám