Hlavní obsah

Na Colours letos zahrají také Bonobo a The xx

Novinky, (hon)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvě velké hvězdy soudobé elektronické hudby ozdobí program letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava. Pořadatelé v pondělí zveřejnili, že letos v areálu Dolní oblast Vítkovice zahrají kromě již potvrzených interpretů také Bonobo a The xx.

Foto: Aleš Honus, Právo

Publikum na Colours of Ostrava

Článek

Britské trio The xx nabízí podmanivé atmosférické skladby, kterými si získalo fanoušky po celém světě i prestižní cenu Mercury Prize. Britský hudebník a producent Bonobo v Ostravě vystoupí s novou zpěvačkou Szjerdene a přiveze své čerstvé album The North Borders, které vyšlo u labelu Ninja Tune.

„Obě jména, která patří k tomu nejaktuálnějšímu na hudební scéně, jsou důkazem velké žánrové šíře Colours of Ostrava – od rocku přes pop, jazz, world music, folk až po elektroniku,“ uvedla zakladatelka a ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Dvanáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července 2013. K dosud potvrzeným kapelám patří například Sigur Rós (Island), Tomahawk (USA), Jamie Cullum (UK), Damien Rice (UK), Asaf Avidan (Izrael), Woodkid (Francie), Devendra Banhart (USA), Dub FX (Austrálie), Tiken Jah Fakoly (Pobřeží slonoviny), Rokia Traoré (Mali), Inspiral Carpets (UK), Jon Hassell (USA), Sara Tavares (Portugalsko), Submotion Orchestra (UK), Skip The Use (Francie), Acoustic Africa (Pobřeží slonoviny, Kamerun, Mali) a mnoho dalších.

Na 11 scénách se mohou návštěvníci festivalu těšit na více než 200 programových bodů. Kromě kapel z celého světa i z ČR to budou divadla, filmy, diskuse, workshopy, DJs party a podobně.

Reklama

Výběr článků

Načítám