Hlavní obsah

Nové knihy: Stoniš, Macdonaldová, Dunthorne, Parker, Kánský

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne zahajujeme románem Miroslava Stoniše. Následuje próza kanadské autorky Sarah Macdonaldové. Slavný film Jmenuji se Oliver Tate připomene román velšského básníka a novináře Joea Dunthorneho. Do světa fantazie zavede Američan James Rollins, z díla jeho rodáka Roberta B. Parkera jistě zaujme detektivka s jeho oblíbeným soukromým detektivem Spenserem. Příběhy, říkánky a písničky pro děti, ale i jejich rodiče nabídnou Aleš Kánský a Ondřej Hník. A nádavkem komiks amerického autora Geoffa Johnse.

Článek

Miroslav Stoniš:

Vdechoval jsem vůni potoka a nabíral svou milou do paměti

Nové knihy

Román je apoteózou první lásky, která znamená „ztrátu země pod nohama a cestu do nebe ve stavu bez tíže“, kdy v člověku občas „skučí a sténá vichr tesknice“. Idylický vztah s nevinnou Rozárkou jen občas narušuje žárlivost a smutek nad nenaplněnou touhou a její cudností.

Prostor, 328 stran, 280 Kč.

Sarah Macdonaldová:

Posvátná kráva

Nové knihy

Když autorka opouštěla koncem 80. let Indii, zapřísahala se, že se tam už nikdy nevrátí. O jedenáct let později znovu přijíždí do Dillí za svým snoubencem. Krátce poté těžce onemocní, bojuje o život a pronásleduje ji otázka: Jak je to vlastně s lidskou smrtelností?

Motto, přeložil Tomáš Havlík, 400 stran, 299 Kč

Joe Dunthorne:

Ponorka

Nové knihy

Předloha filmu Jmenuji se Oliver Tate je neodolatelně vtipná. Patnáctiletý puberťák je posedlý slovy, panictvím a zoufalou snahou zachránit manželství rodičů. Připomene Tajný deník Adriana Molea, ovšem přesazený do Walesu konce 20. století, a je o poznání drsnější.

Plus, Přeložil Štěpán Hnyk, 336 stran, cena 299 Kč

James Rollins:

Rodokmen smrti

Nové knihy

Jako nadšeného amatérského potápěče a jeskyňáře naleznete chicagského autora buď pod zemí, nebo pod vodou. Možná že odtud čerpal inspiraci o Sigmě, která musí zachránit nevinné nenarozené dítě, které představuje klíč k záhadě a jehož samotná existence klade otázky o podstatě lidství: Lze žít věčně? A chtěli byste vůbec žít věčně?

BB art, 376 stran, 299 Kč

Robert B. Parker:

Ukolébavka

Nové knihy

Mattie Sullivanová nepatří k obvyklému typu klientů detektiva Spensera a on ji zpočátku ani nebere vážně. Považte, čtrnáctiletá holka z nejchudší městské čtvrti, neotesaná a protřelá, si dovolí stěžovat, že policie před čtyřmi lety zfušovala vyšetřování vraždy její matky!

BB art, přeložila Petra Klůfová, 304 stran, 249 Kč

Aleš Kánský:

Veselý den

Nové knihy

Kniha plná nových pohádkových příběhů, říkanek a veselých barevných ilustrací. Součástí je i CD s novými dětskými písničkami ve stylu reggae, ska, pop-rocku, funky i folku, které určitě pobaví i dospělé posluchače. Ty textově samozřejmě souvisejí s pohádkovými příběhy.

Fragment, 64 stran, 279 Kč

Ondřej Hník:

Malý pražský chodec

Nové knihy

Pojďte se s hrdinou knihy toulat po stověžaté matce měst. Prozkoumáte všechna její zákoutí, najdete místa, která jste jistě neznali. Verše Ondřeje Hníka svými charakteristickými ilustracemi doprovodil Jiří Votruba.

Albatros, 96 stran, 249 Kč

Geoff Johns:

Green Lantern: Pomsta Green Lanternů

Nové knihy

Green Lantern musí v novém komiksu bojovat s hříchy minulosti… Hal Jordan – Green Lantern sektoru 2814 – má co napravovat. Když ho ovládla jistá mimozemská entita, zničil celé sbory Green Lanternů, a přitom zabil spoustu svých přátel. Jak lze dál existovat?

BB art, přeložil Richard Klíčník, 176 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám