Hlavní obsah

Nová mordparta. Polívka jako Vacátko, Vetchý zajistí svaly

Novinky, Stanislav Dvořák

Seriál o pražských mordech, který vychází z reálných událostí a bude se prý držet co nejvíce skutečných postupů současné policie, připravuje Česká televize. Má se jmenovat Oddělení vražd.

Foto: ČT

Nová pražská mordparta...

Článek

"Seriál nabídne příběhy jak mediálně známé, jako například kauzu sexuálního násilníka z Jižního Města nebo vraha arabského obchodníka a jeho rodiny, tak i méně známé příběhy. Ty jsou zajímavé okolnostmi činu či brilantní prací detektivů. Nový krimiseriál vzniká ve vlastní výrobě České televize v tvůrčí producentské skupině Michala Reitlera. Scénáře k seriálu píše Jan Malinda, dramaturgem je Tomáš Feřtek. Seriál režírují Dan Wlodarczyk a Peter Bebjak," sdělila mluvčí ČT Michaela Fričová.

„Případy se skutečně staly a způsob, jakým byly vyřešeny, jsme pečlivě zachovali. Pachatel byl odhalen, usvědčen a odsouzen. Znamená to naději pro nás pro všechny, že vedle denní dávky zpráv o tom, jak se kde stala záměrně nebo nedbalostí chyba, pracují u policie lidé, kteří konají a mají výsledky. Je důležité takové příběhy vyprávět,“ říká producent Michal Reitler.

Za rok hotovo 

Diváky by měly nalákat herecké hvězdy. Potřebnou postavu drsňáka ztvární Ondřej Vetchý, jeho major Kozák je podle tvůrců "tvrdá nátura" a přezdívá se mu Pan Správný. Nejstarší autoritu na oddělení, jakéhosi nového "Vacátka", hraje Bolek Polívka. Další policisty hrají Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka a Miroslav Hanuš. Sabina Remundová si střihne státní zástupkyni, Petra Hřebíčková televizní reportérku a Zuzana Onufráková policejní mluvčí.

„Od začátku jsme usilovali o Ondřeje Vetchého. Není snadné Ondřeje pro spolupráci získat. O to větší radost jsme měli, když naši nabídku nakonec přijal. Pro Bolka Polívku je to první role kriminalisty, na to se fakt těšíme. A když připočtu Filipa Blažka, Mirka Vladyku, Petra Stacha nebo Mirka Hanuše, dá se očekávat, že na natáčení bude dost živo,“ usmívá se producent Michal Reitler.

Natáčení má skončit před Vánocemi a do vysílání se seriál dostane v roce 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám